Hava Durumu

Büyük göğüsler sağlık problemlerine de sebep olabiliyor

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, büyük göğüslere sahip kadınlarda sağlık problemleri görülebildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyük göğüsler sağlık problemlerine de sebep olabiliyor
 Göğüs küçültmenin estetik cerrahide sık yapılan bir ameliyat olduğunu ifade eden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, göğüslerin kadın için öneminin büyük olduğunu söyledi. Kadınların iş hayatında aktif çalışmasının yanı sıra evde de mesai harcadıklarını ifade eden Prof. Dr. Özcan, “Göğüs bölgesi sorunlu ve büyüklüğü ileri derecede olan kadınlarda çeşitli sorunlar görülmektedir. Göğüslerdeki aşırı büyüme kadınlarda kas gerilmeleri, sırt ve boyun ağrıları, sutyen askıları ile omuzlarda oluşan çöküklük gibi problemler ile sportif aktivitelere katılamama gibi sonuçlar doğurmaktadır. İki tane ağır kitlenin yer çekiminin gücüyle vücudu devamlı öne çekmesi sonucu zamanla kamburlaşma durumları da ortaya çıkabilir” dedi.
Küçültme ameliyatlarında göğüslerin mevcut büyüklükleri ve sarkıklık derecesi, kişinin vücut ölçüleri ve diğer faktörler dikkate alınarak yeniden şekillendirme yapıldığını belirten Özcan, “Estetik meme küçültme ameliyatı ile memeler küçültülerek normal boyutlarına ulaşır ve şekil olarak da dikleştirilerek estetik bir görünüme kavuşturulur. Elde edilen sonuçlar genellikle uzun süreli ve kalıcıdır. Böylece hasta vücut yapısına uygun memelere sahip olmakla kalmaz, büyük ve sarkık memelerin olduğu bedeni ve psikolojik problemlerden de kurtulmuş olur” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.