Hava Durumu

Eğitim Mahallesi’ne sağlık merkezi

Yıldırım Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde hizmet verecek aile sağlığı merkezinin yapımını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Eğitim Mahallesi’ne sağlık merkezi
 Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerinin sağlık hizmetlerinden kısa sürede faydalanması maksadıyla aile sağlığı merkezlerini Yıldırım’a kazandırmanın yanında mahalle konaklarında da aile hekimliği birimleri oluşturuyor. Eğitim Mahallesi sakinlerinin faydalanacağı birimin inşaatı tamamlandı. 262 metrekare alana sahip mahalle konağında muhtarlık ofisinin yanı sıra, 2 muayene odası, emzirme odası, tıbbi müdahale odası ve 3 adet çok amaçlı oda bulunuyor.
Mahalle konaklarının vatandaşlara sunulan eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle önemli ihtiyaçlara cevap verdiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle konaklarımızı, inşa edildiği bölgelerdeki hemşehrilerimizin taleplerine göre oluşturmaya büyük önem veriyoruz. Muhtarlık ofisinden aile hekimliğine birçok farklı şekilde tasarlanan mahalle konakları, bulunduğu bölgelere önemli artı değer katıyor” dedi.
Edebali, “Bu merkezimiz yakın çevredeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine yürüyüş mesafesinde ulaşabilecekleri önemli bir birim olacak. Bünyesinde muayene odaları, tıbbi müdahale odaları, emzirme odası ve çok amaçlı odaları ile bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.