Hava Durumu

Engelliler Meclisi’den Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Ziyaret

BursaKent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, ekibiyle birlikte Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın’ı makamında ziyaret ederek engelliler meclisi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Engelliler Meclisi’den Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Ziyaret
 Rüstem Aşkın’ı makamında ziyaret ederek engelliler meclisi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2008'den beri başkanlığını yürüttüğü Engelliler Meclisinde güzel işlere imza attıklarını belirten Sönmez, "Bizler engelsiz yaşam için atılan adımlara şahit oluyoruz. Amacımız, bizden sonraki arkadaşların engelsiz bir dünyada yaşamalarıdır ”diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşabilmeleri için Bakanlığımız da kendi görev alanlarında gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bakanlığımız tarafından hazırlanan Engelli Bireylere Yönelik Sağlık Tesisleri Denetleme Formu’na göre tüm sağlık tesisleri görevli kişiler tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu doğrultuda biz de sağlık tesislerimizde iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Ülkemizde ki tek spastik çocuklar hastanesi ilimizde. İnegöl Devlet Hastanemiz 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen standartları büyük bir özen ve titizlikle yerine getirerek ‘Ulaşılabilir/Engelsiz Hastane’ unvanını aldı. Çekirge Devlet Hastanemizde engelsiz doğum ünitesi bulunuyor. Hastanelerimizde her alanda engelliler için daha rahat erişimi sağlamaya çalışıyoruz. Ziyaretleri için Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.