Hava Durumu

Estetik sünnet dönemi

Op. Dr. Ufuk Aydın, estetik sünnetle, kanama, ödem gibi komplikasyonlar görülmeden klasik sünnete nazaran daha hızlı iyileşme süreci görülebileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Estetik sünnet dönemi
 Sünnetin, konusunda uzman hekimler tarafından, steril koşullarda ve cerrahinin temel kurallarından ayrılmadan gerçekleşmesinin önemine vurgu yapan Op. Dr. Ufuk Aydın, estetik sünnetle, kanama, ödem, yara iyileşme vb. komplikasyonlar görülmeden klasik sünnete nazaran daha hızlı iyileşme süreci görüleceğini de belirtti.

Modern tıpta çocuğu pek çok hastalığa karşı koruyan sünnetin ciddi bir cerrahi işlem olduğunu belirten Op. Dr. Ufuk Aydın, hatalı sünnet sonucu bazı şekil bozukluklarının görülebileceğini ve bunun da erkeğin ilerideki cinsel hayatını olumsuz etkileyerek ruhsal açıdan erkeğe zarar verebileceğine dikkat çekti. Aydın, "Eski dönemlerde fenni sünnetçiler tarafından yapılan sünnet; yeni yasalar gereğince ameliyathane ortamında cerrah tarafından yapılmalıdır. Erkeğin ilerideki cinsel hayatına yön verecek sünnete estetik açıdan yaklaşmak önemlidir. Estetik kaygı gözardı edilerek yapılan sünnetlerde yara iyileşme seyri kötü olabilir. Yara ve dikiş hattı çevresinde kötü renklenmeler oluşabilir" diye ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.