Hava Durumu

Gazinocu Fahri Balcı'nın organları bağışlandı

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli koordinatörleri, beyin ölümü gerçekleşen Fahri Balcı'nın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gazinocu Fahri Balcı'nın organları bağışlandı
Bursa Gazinocular Kralı Fahri Balcı, kamuoyunun "helal olsun" dediği örnek bir bağışa imza attı. Önceki gün vefat eden Fahri Balcı'nın organları, ailesi tarafından bağışlandı. 

 Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli koordinatörleri, beyin ölümü gerçekleşen Fahri Balcı'nın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Ailenin de olumlu yanıt vermesi üzerine,  Balcı'nın karaciğer, 2 böbrek ve 2 korneası, uzman ekip tarafından operasyonla alındı. Karaciğer ve böbreklerden biri  Bursa'da özel bir hastanede nakil bekleyen hastalara takılmak üzere gönderildi. Korneaların Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastalara nakledileceği, diğer böbrek için de uygun kişinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi. 

Aileye başsağlığı dileyen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op.Dr. Nurhan Çelik, organ bağışında bulunarak 5 hastaya yeniden yaşama şansı verme ve kurtardıkları hayatlar adına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.