Hava Durumu

MEDICABIL’DE ENDER GÖRÜLEN HASTAYA OMURGA AMELİYATI

Yenilikçi ve çağdaş çalışma prensibi ile alanında teknolojinin tüm imkânlarından faydalanan Özel Medicabil Hastanesi ülkemiz sınırları dışından gelen hastaları da sağlığına kavuşturmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MEDICABIL’DE ENDER GÖRÜLEN HASTAYA OMURGA AMELİYATI
 Lordos skolyoz(omurga eğriliği) rahatsızlığı nedeniyle Özel Medicabil Hastanesi’ne gelen Irak’lı hasta Hüseyin Ali Subbar’ı tedavi eden Doç. Dr. Hayati Aygün hastası ile ilgili, “Yaklaşık 3 yıldır nefes darlığı şikayeti olan Hüseyin Ali Subbar doğuştan lordos skolyoz hastasıydı. Yardımsız solunumu çok zor olan Subbar’ın kandaki karbondioksit oranı da çok yüksekti. 19 yaşında olan hastamızın vücut kütle ağırlığı ise sadece 27 kiloydu.” şeklinde konuştu.

Bilindik omurga eğriliği rahatsızlıklarından çok daha farklı olan bir durumla karşılaştıklarını belirtirken Doç. Dr. Hayati Aygün, “Bel kemiğindeki eğrilik gövdenin içerisinde iç bükey bir vaziyette ilerleyip akciğerin üzerini kapatmış ve kalbe baskı yapıyordu. Bir başka ifadeyle içe doğru kamburluk vardı.” diye konuştu.

Doç. Dr. Hayati Aygün, daha önce birçok yerde tedavi aşaması yarım kalan hasta için çeşitli görüşmelerin ardından karar aldıklarını, ekibi ile beraber başarılı ve bir o kadar da riskli bir operasyon yaptıklarını belirtti.  Doç. Dr. Hayati Aygün, “ Şu anda hastamızın durumu gayet iyi, dramatik bir şekilde kanındaki karbondioksit oranı azaldı, oksijen oranı arttı, hastamız tamamen yardımsız solunuma başladı.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK TURİZMİNDE SÜRDÜREBİLİR OLMAK GEREK

Ülkemizin omurga cerrahisinde dünya ile başa baş gittiğine değinen Doç. Dr. Hayati Aygün, “Özel Medicabil Hastanesi olarak bizim de yurt dışından hastalarımız bulunmakta, bunda hastanemizin yeterli altyapısı ve tüm çalışanlarının kabiliyetleri de çok önemli. Ameliyat sonrası gelişmiş yoğun bakım imkânlarımızın yanı sıra üst düzey ekipmanlarımızla da hastalarımıza en hızlı sürede kalıcı tedaviyi uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı

Bunun gibi operasyonların yanı sıra minimal cerrahi operasyonlarında da iyi bir yerde olduklarını belirten Doç. Dr. Hayati Aygün, “ Endoskopik omurga cerrahisi diye adlandırdığımız, diz artroskopisinde uygulanan işlemin aynısını omurgaya uyguluyoruz. Omurga rahatsızlıklarının yüzde 80 kadarını sadece endoskopi ile ameliyatsız tedavi ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.