Hava Durumu

MEDICABIL’DE YALIN SAĞLIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI…

Kurulduğu günden bu yana üstlendiği kalite değerleri ve ‘Yalın Sağlık Anlayışı’yla Türkiye’de örnek bir hastane konumunda olan Özel Medicabil Hastanesi’nde, Yalın Sağlık Eğitimleri başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MEDICABIL’DE YALIN SAĞLIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI…
 Eğitimin ilk programında, ‘Sağlıkta Yalın Düşünce’ konusunda Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, ‘Sağlıkta Kalite’ konusunda da Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran katılımcılara bilgi verdi.

Programın açılışında, Yalın Sağlık Eğitimi Programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Kalite ve Yalın Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, “Hastanemiz kurulduğu günden bu yana, sağlık hizmetlerini sunuş şeklinde, yalın anlayışı benimsemiştir. Bizler için, yalın olmanın devamlılığının sağlanması, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık içi ve sağlık dışı çalışanlarında yalın algının yüksek olması ve tüm çalışanların iş yapış şekillerinin yalın düşünce ve ilkeleri ile gerçekleştirilmesi olmazsa olmazdır. Bu eğitimin hedefi; hasta ve hasta yakınları olmak üzere çalışanın, hastanenin lehine kazanımlar sağlamak ve başta önlenebilir tıbbi hatalar olmak üzere tüm israflardan, gereksiz işlem, iş, taşıma, hareket, stok ve beklemelerden arınmaktır” dedi.

Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’ın konuşmasının ardından eğitim bölümüne geçildi. ‘Sağlıkta Yalın Düşünce’ konusunda konuşan Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Yalın düşünce anlayışını oturtmak için çok uğraş verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Bir sorun karşısında disiplinli ve ortak bir tavır sergilemediğimiz müddetçe onu çözmesi ve incelemesi zor olur. Biz yalın düşünceye inandık ve kurulduğumuz günden bu yana bunu oturtmak için çok uğraştık. Ekibin tamamına yakınının bu işe gönül vermediği yerde bu süreci yürütmek ve götürmek zordur. Biz inandık ve ısrarla uyguladık. Şimdi baktığımızda 10 yıl içerisinde çok önemli aşamalar kaydettiğimizi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İzleyen değil, izlenen hastane olacağız”

“Dünyadaki değişiklikleri inceleyip, bunu insanların hizmetlerine sunmak zorundayız” diyen Prof. Dr. Bilgen, Özel Medicabil Hastanesinde, hasta kalma sürelerini çok düşürdüklerini de sözlerine ekledi. Prof. Dr.Bilgen şunları söyledi: “Hastanemizde hastaların ortalama kalma süresi 2 gün, artroplasti ameliyatlarında 1,6 gün. Bu hastalarımızdan yüzde 40’ını ise 24 saatte taburcu ediyoruz. Bunlar çok önemli rakamlar. Bunları yapabilmek de, çok uğraşmaktan, dünyayı takip etmekten, kendini güncellemekten geçiyor. Yalın mantık uygun olanı yakışan yapmaktır aslında. Güncel ve bilimsel doğrular içerisinde bizim hareket tarzımızın belirlenmesine yardımcı olacak bir felsefedir.”

İşin özü bilimsellik ve güncellik diyen Prof. Dr. Bilgen, “İzleyen değil, izlenen hastane olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

“Sağlıkta kalitede lider çok önemlidir”

‘Sağlıkta Kalite’ konusunda konuşan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran da şunları söyledi: “Her bir kurum çalışanı, bugün yaptığım işi yarın nasıl daha iyi yapabilirim konusunda kafa yormalı. Çalışan bunları düşünmeyi başlarsa, kalite felsefesine adapte oluyoruz demektir. Eğer biz bunları yapmazsak, kurum stabilite kazanır. Ve kurumun içerisinde her şey adetten olmaya başlar.”

Kalite çalışmalarını yapmak için bir takım faktörler olduğuna dikkati çeken Yurtkuran bu faktörleri şöyle sıraladı: “Bunlardan en önemlisi liderdir. Lider işi iyi bilecek ve o konuda ısrarlı olacak. Kurum çalışanının en az yüzde 30’u o işe inanmış olacak. Öz değerlendirmesini ve SWOT analizini herkes kendisi objektif bir biçimde yapacak. Kurumda ben değil biz anlayışı hakim olacak.”

Özel Medicabil Hastanesi’nde, Yalın Sağlık Eğitimleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.