Hava Durumu

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK

Nestlé Türkiye’nin, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli ve yeterli beslenme ile fiziksel aktivitenin önemi hakkında bilinçlendirilmesini amaçladığı “Sağlıklı Adımlar” projesinin 9 ili kapsayan Türkiye turu Bursa ile devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK
 Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, Türkiye’de 2012 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürdüğü “Sağlıklı Adımlar” projesi kapsamında daha çok çocuğa erişmek ve daha fazla fayda sağlamak için 9 ili kapsayan Türkiye turuna Bursa ile devam ediyor.

Çocukların ve ebeveynlerin, dengeli ve yeterli beslenme ile fiziksel aktivitenin önemi hakkında bilinçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında 19 Nisan’da Nestlé Türkiye Genel Müdürü Felix ALLEMANN ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal MOCAN’ın katılımıyla çocuklar ile eş zamanlı olarak aileler ve öğretmenlerin de farkındalığının artırılmasının önemine değinildiği bir toplantı düzenlendi.

Çocukları eğlendirerek dengeli ve yeterli beslenme ve aktiviteye yönlendiren etkinlikler 22-23 Nisan tarihlerinde iki gün boyunca gerçekleştirilecek. Etkinlikler çerçevesinde Türkiye ve dünyadaki çocukların en büyük bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da kutlanacak.

6 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

Nestlé, dünya çapında 84 ülkede uyguladığı “Nestlé for Healthier Kids-Sağlıklı Çocuklar için Nestlé” programını Türkiye’de “Sağlıklı Adımlar” ismiyle Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uyguluyor. Proje, ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında farkındalığını geliştirmeyi ve doğru alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor.

6 yılı geride bırakan proje kapsamında Bursa’da şimdiye kadar 200 öğretmen aracılığıyla 6.000 öğrenciye ve 12.000 veliye ulaşıldı. 2012’den bu yana Türkiye çapında ise 13 ilde 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2.500 öğretmene erişim sağlandı.

İzmir ve Bursa etapları geride bırakılan Türkiye turu uzmanlarla birlikte Eskişehir, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseri’de devam edecek. Çocuklar ve aileler için, dengeli beslenme, pedagojik gelişim ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilgilendirici ve eğlendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.

“TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

İki fabrikasıyla birlikte Nestlé ailesinin büyük bir bölümünün yer aldığı Bursa’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Nestlé Türkiye Genel Müdürü Felix ALLEMANN; “Nestlé olarak, kurucumuz Henri Nestlé’nin küçük bir bebeğin hayatını kurtarmasıyla başlayan hikayemizi, faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde ortak değer yaratma anlayışı ile sürdürüyoruz. Bireylerin ve ailelerin yaşam kalitesini artırmak, projenin daha da yaygınlaştırılmasıyla daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmak için çalışıyoruz.”diye konuştu.

Ayşegül ALTINTAŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.