Hava Durumu

Tütünsüz kurumlar ödüllendirildi

Bursa'da sigaraya karşı mücadele kapsamında başlatılan 'tütünsüz kurumlar' projesine destek veren kurumlar ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Tütünsüz kurumlar ödüllendirildi
 Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle 'tütünsüz kurumlar' projesinde kriterleri yerine getiren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Bursagaz ve İl Halk Sağlığı Merkezi ödüllendirildi. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen kampanyanın sertifika ve ödüllerini Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut takdim etti. Ödül törenine, çeşitli resmi kurum ve kuruluşlardan temsilciler de katıldı.

Törende sigarayla mücadele kapsamında yürütülen projeler ile ilgili sunumlar yapılırken, sigaranın zararları hakkında bilgilendirici filmler gösterildi. Toplu yerlerde sigarasızlık politikasını genişleterek tütünsüz kurum projesini uygulamaya geçirdiklerini dile getiren Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, projenin iş yerinde pasif içiciliğe maruz kalan çalışanlara daha sağlıklı şekilde çalışma fırsatı sağlayacağını ifade etti. Akan, "Tütünsüz kurum dediğimiz zaman, kurumlarımız artık 'biz de varız' diyorlar. Aşağı yukarı 2 yıldır biz bu projeyi yürütüyoruz. Belli kriterlere sadık kalan kurumlar 2 yıllık süre içerisinde izleniyor. İncelemeler sonunda bu kurumlar gerçekten kurumsal bazda tütünle mücadele edebiliyorlarsa biz bu kurumları tütünsüz kurum olarak ilan edip sertifikayla ödüllendiriyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.