Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte gıdalarda mikroorganizmalar üremeye başladığı bildirildi.
Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Özel Bursa Hayat Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Muhittin Pekuz, bütün gıdalarda mikroorganizmalar olduğunu, fakat gıda ürünlerinin üreticiden tüketiciye kötü şartlarda ulaştırılması, hijyenik pişirilmemesi ve iyi saklanmaması gibi durumlarda bu mikroorganizmaların çoğaldığını ve zehirlenmelere yol açtığını söyledi.
Gıda zehirlenmelerinin, bakteriyel ve kimyevi zehirlenmeler olarak iki ana başlık altında değerlendirilebileceğini belirten Pekuz, bakteriyel zehirlenmelerin hemen hemen hepsinin et, tavuk, süt, yumurta gibi ürünlerden kaynaklandığını ifade etti. Pekuz, hayvanların kesim işlemlerinin hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmemesi, gıdaların tam bir pastörizasyondan geçirilmemesi ve pişmiş gıdaların açıkta kalması, yeteri kadar soğuk dolaplarda saklanmadan tekrar ısıtılarak yenmesinin zehirlenmelere sebebiyet verdiğini anlattı.
Sıcaklığın artmasıyla birlikte, besinlerde bulunan mikroorganizmaların arttığını ve dolapta saklanmayan yiyeceklerin gıda zehirlenmesine yol açtığına dikkat çeken Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, gıda zehirlenmesine yol açan başka bir sebebin de yaz döneminde ortaya çıkan sinek ve böceklerin pisliklere yemeklere taşıması olduğunu söyledi. Pekuz, bunun yanı sıra yemekli düğün ve davetlerde toplu halde gıda zehirlenmelerinin görülebileceğini ifade etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yazın gıdalarını iyi muhafaza edin
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte gıdalarda mikroorganizmalar üremeye başladığı bildirildi.
Gıda zehirlenmelerinin, bakteriyel ve kimyevi zehirlenmeler olarak iki ana başlık altında değerlendirilebileceğini belirten Pekuz, bakteriyel zehirlenmelerin hemen hemen hepsinin et, tavuk, süt, yumurta gibi ürünlerden kaynaklandığını ifade etti. Pekuz, hayvanların kesim işlemlerinin hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmemesi, gıdaların tam bir pastörizasyondan geçirilmemesi ve pişmiş gıdaların açıkta kalması, yeteri kadar soğuk dolaplarda saklanmadan tekrar ısıtılarak yenmesinin zehirlenmelere sebebiyet verdiğini anlattı.
Sıcaklığın artmasıyla birlikte, besinlerde bulunan mikroorganizmaların arttığını ve dolapta saklanmayan yiyeceklerin gıda zehirlenmesine yol açtığına dikkat çeken Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, gıda zehirlenmesine yol açan başka bir sebebin de yaz döneminde ortaya çıkan sinek ve böceklerin pisliklere yemeklere taşıması olduğunu söyledi. Pekuz, bunun yanı sıra yemekli düğün ve davetlerde toplu halde gıda zehirlenmelerinin görülebileceğini ifade etti.
En Çok Okunan Haberler