Hava Durumu

Şimdi tam zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2016 16:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 16:17

15 Temmuz birçok açıdan Türkiye için önemli bir sınav olmuştur.

En önemli sınavı ise Türk halkı vermiştir. Büyüklüğünü, yüceliğini ve seçme hakkının tamamen kendilerinde olduğunu tüm dünyaya birlik ve beraberliklerini ortaya koyarak kanıtlamıştır. Türkiye’nin bağımsızlığına ve demokrasine el uzatanın ellerini kırmanın bizzat kendilerinde olduğunu göstermiştir.

İkinci önemli sınav ise Türkiye’yi yöneten; siyasi liderler, ekonomi patronları, ilim ve bilim adamlarının verdiği sınavdır. 15 Temmuz’dan buyana hepsi kendini ilgilendiren alanlarda birlik ve beraberlik mesajları vermişler ve önemli işbirlikleri yapmak için birçok anlaşmalara varılmıştır.

Ancak bu dersi aldığımızda 246 kişi şehit olurken bin 536 kişi yaralandı. Evet, mal kaybımızda oldu ama şehitlerimiz ve yaralılarımız asıl bizi en derinden etkiledi ve üzdü. Şehitlerimizin şahadetlerini Allah kabul etsin, yaralılarımıza da Allahtan acil şifalar dilerim.

FETÖ terör örgütünün hain saldırısının ardından görülüyor ki, dünyada da Türkiye’nin itibarının zedelenmesi de hedeflenmiş ve bu yönde de birçok çalışmalar yapmışlardır. Türkiye şuan birçok kişi ve ülke tarafından riskli yer olarak gösterilmektedir. Bunun farkında olarak kandırılan dünya vatandaşlarına gerçekleri anlatmak ve itibarımızın hak ettiği yere tekrar getirmek gerekmektedir.

Çünkü dünya insanları, Türkiye’ye karşı gerçekten olumsuz olarak tanıtılmakta ve itibarını mümkün oldukça zedelendirilmektedir.

Artık bunun farkına vararak harekete geçmeliyiz. 3 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık planlar yapmalıyız. Acil durumlara müdahale etmeliyiz. İlim, bilim, kültür ve sportif faaliyetler yapılmalı. Ulusal ve uluslararası tüm organizasyonları yapmalıyız. Bu gerçekten dünya vatandaşları tarafından doğru analiz dilecektir. Dünyayı çıkarları doğrultusunda yönlendirenlere de önemli dersler verilmiş olunacaktır.

Tabi bunları yapabilmek için tüm hainlerin tespit edilip tedbirler alınması gerekmektedir. Şuanda birçok kurum ve kuruluşa operasyonlar yapılmakta ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Buna ek olarak hükümet başta olmak kaydıyla muhalefette kendi içlerinde bulunan bu terörist kimleri ortaya çıkarmalı ve gerekli cezaları verilmesini sağlamalılardır. Bu çok önemli ve gerekli bir adım olacaktır. Hain FETÖ terör örgütü bu siyasi kadroların gücünü en fazla kullanarak ayakta durduklarını düşünmekteyim.

Artık şuan bunları yapabilmek için tam zamanı olduğunu unutmamak ve adam kayırmamak gerekmektedir. Zaman zaman birçok kulis ortamında korunan isimlerin olduğu dillendiriliyor bunlar şüpheli durumları var ise hemen kollu kuvvetlere bildirilip tedbirler alınılması sağlanmalıdır.

Bizim toparlanabileceğim havaların estiği dönemdeyiz. Türkiye tam anlamıyla koşabilecek duruma gelmiştir. Kimse tutamayabilir bu hızlı yürüyüşünü. Eğer doğru analizler yapılırsa Avrupa Birliğine ve Türkiye’ye balans ayarı çekenlere de, asıl balans ayarı nasıl yapılır gösterilecek zamanıdır. Güçlü Türkiye’nin önündeki engelleri tek tek cımbızla çekip yolumuzu temizlemeliyiz. Bunu yapabilecek vatandaş, silahlı kuvvetleri, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, muhalefet ve hükümet bulunmaktadır. Yani tam bir devlet olgusu ortadadır. Bu gücü doğru kullanmanın şimdi tam zamanı olduğunu bilelim.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.