Hava Durumu

Siyah Nokta: İmdat Çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2019 00:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 00:37
 

Türkiye’de her geçen gün şiddet gören kadın sayısı hızla çoğalmakta!

Bu kadınların çoğunluğu muhtemel baskılara maruz kaldıkları için veya bir şekilde engellendikleri için seslerini duyuramıyorlar.

Ülkede yeni başlayan SİYAH NOKTA imdat kampanyası, aile içi şiddete uğrayanların tek kelime etmeden yardım isteyebilmesini amaçlıyor.

Kısacası adı: SİYAH NOKTA KAMPANYASI…

Avuç içine boyanan siyah nokta ile şiddet mağduru yardım çığlığını duyurmuş oluyor.

AVUÇ İÇİNDE GÖRÜLEN SİYAH NOKTA YARDIM ÇIĞLIĞIDIR!
Bu tür vakalarda zaman çok önemlidir… Derhal emniyet birimleri bilgilendirilmeli!

Bu kampanya aslında kendisinin de aile içi şiddete maruz kalmış bir kadın tarafından başlatıldı. Çok kısa sürede sosyal medya aracılığıyla hatırı sayılır bilinirlik elde etti.

Aslında makul bir sebeple başlatılan bu kampanya eleştirilere de neden oldu.

Aile içi şiddete maruz kalan, bir şekilde sesini duyurması engellenmiş insanların avuç içlerine çizecekleri siyah nokta ile seslerini dış dünyaya ,YARDIMA İHTİYACIM VAR, mesajıdır.

Eleştirilere neden olsa da bizim trajik bir gerçeğimiz var:

KADINLARIMIZ ŞİDDETE UĞRUYOR! ÖLDÜRÜLÜYOR!..

Rakamlar kadınların mahkum edildiği şiddet, istismar, ayrımcılık ve sömürü tablosunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.Kadın cinayetleri arttığı gibi, şiddet ve cinayet biçimleriyle de gözle görülür bir vahşileşme söz konusu.Ülkede kadınlar için ölüm neredeyse ,olağan, hale geldi.

Sokak ortasında bıçaklanmak veya vurularak öldürülmek çok sıradanlaştı.

Kadınlarımız yaşam tarzları ve giyimleri nedeniyle güpe gündüz saldırılara maruz kalıyorlar.

,,Sen böyle giyinmeye utanmıyor musun,, diyerek  saldırıya uğrayan kadınlarımız var.

Aslında sorun eylemi gerçekleştiren kişilerdedir. BU BİR KİŞİLİK BOZUKLUĞUDUR!.. Ve ne yazık ki sayı olarak net değiller! Aslında konuyu biraz daha açmaktan yanayım.  Gözlemlerimizde biraz daha dikkatli olabilirsek, bir kaç kadına da yardım elimizi uzatabiliriz!

Bu tip şiddet eğilimi olan insanlar aslında toplumda üstün olduklarını ve kadının da itaat etmesini beklemektedirler. Sorgusuz ve itaatkar! Bu düşüncedeki insanların şiddet eğilimleri çok fazladır!

Ve buna benzer eğilimleri olanların aslında derin psikolojik sorunları vardır.

Kendini kabul etme, kendine saygı duyma, kendine güvenme sorunları vardır. Bir tür kişilik bozukluğu!

Çok çabuk sükunetini kaybederler. Daha da kötüsü çoğunlukla istismar ve şiddetin olduğu ailelerde büyümüşlerdir. Kendi davranışlarıyla ilgili inkarcı, herkesi küçümseyen iddiacı ve sadece kendi doğrularında dayatmacı bir tutum içindedirler. Asla empati kurmazlar. Kadın erkek konusunda katı fikirlidirler. Şiddeti günlük hayatla baş etme yollarından biri olduğu inancındadırlar.

Kendilerini  geçim sağlayan olarak gördükleri için, özel,  ilginin hakları olduğunu, ve, çok özel, oldukları inancındadırlar. Çoğunluğunda madde bağımlılığı vardır. (alkol ve diğerleri).

HALÜSİNOJEN kişiliktedirler! (Gerçekte var olmayan, ancak bireyler tarafından algılandığı düşünülen olay veya nesneleri gerçeklik duygusu olarak yaşamaktır).

Yaygın kanının aksine şiddet sadece dar gelirli düzeyde( maddi sıkıntılar gerekçe gösterilir) veya eğitimsiz çevrelerde yaşanmamaktadır. Her ne kadar eğitimin önemi çok büyük olsa da, her meslek grubundan ve her yaştan kadınlar bu şiddet olaylarına maruz kalmaktadır.

Bu kadınlar sahip oldukları meslek ve kariyerleri nedeniyle çoğunlukla yaşadıkları psikolojik ve eylemsel şiddeti saklamayı zorunlu hissederler. Oysa ki bu o kadınların ayıbı veya suçu değildir.Bunu kendi dünyalarında kapalı yaşamak, şiddet eğilimli eşi cesaretlendiren ve teşvik eden bir durumdur!

Bu ülkede yaşam boyu şiddet gören ve buna suskun kalan kadınlarımız var. Bu sebepler genellikle çocukları için fedakarlık olarak düşünülür. Bazen de tehditlerle buna göz yumulur! Ve pek çok nedenle öyle veya böyle, kadınlarımız bu psikolojik ve eylemsel şiddete maruz kalmakta.

Anlatımlar her ne kadar olumsuz tablolar oluştursa da, bir gerçeğimiz var:

HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VEREN KADINLARIMIZI KORUMALIYIZ!

Bu konuda en kısa zamanda gerekli hukuki düzenlemeler yapılmalıdır!

Kadına şiddet , tecavüz, ve cinayetten yargılananlar en ağır cezalara çarptırılmalıdır!,,İYİ HAL,,den ceza indirimlerinden muaf tutulmalıdır!

Gördüklerimizden çok, göremediklerimiz de vardır.

Unutulmamalıdır ki, kadın her şeyden önce annedir!..

Devamlılığın kutsalıdır!

Asla şiddeti hak etmez!

Ve hatırlatma:

SİZE AVUCUNUN İÇİNDE SİYAH NOKTA GÖSTEREN OLURSA, BU YARDIM ÇIĞLIĞIDIR. UNUTMAYIN!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.