Hava Durumu

Belediyesporlu Dağcılar Narlıdere'de Kamp Yaptı

İnegöl Belediyespor Dağcılık ve Doğa Sporları branşı sporcuları, Kestel’in Narlıdere bölgesinde bayan ve erkekler olmak üzere 2 ayrı kamp düzenledi. Kampın yanı sıra kaya tırmanışı ve iniş çalışmaları da uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Belediyesporlu Dağcılar Narlıdere'de Kamp Yaptı
 İnegöl Belediyespor bünyesine bu yıl 10. branş olarak dahil olan Dağcılık ve Doğa Sporları’nda eğitim alan sporcular, antrenör Bülent Aktaş nezaretinde Narlıdere bölgesinde 2 ayrı kamp etkinliği düzenledi. Erkekler ve bayanlar olmak üzere iki gruba ayrılan Belediyespor dağcılarının 1’er hafta arayla gerçekleştirdiği etkinlikte kaya tırmanışı ve iniş çalışmaları da yapıldı.

Erkekler kamp programı 23-24 Nisan, bayanlar kamp programı ise 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde hazır bulunan otobüsler ile sabah erken saatte yola çıkan gruplar, Kestel’in Narlıdere bölgesine ulaşarak orada kendilerini bekleyen antrenör Bülent Aktaş ile bir araya geldiler. Aktaş’ın nezaretinde ilk önce bölgedeki eğitim alanına giderek kayadan iniş ve kaya tırmanışı eğitimi alan sporcular, aldıkları eğitimleri pekiştirerek istasyon kurmayı öğrendiler.

Öğlene kadar süren eğitimlerin ardından tırmanış ve iniş eğitimini tamamlayan İnegöl Arzbet Belediyesporlu dağcılar, kamp atacakları bölgeye doğru yola çıktılar. Bölgede bulunan dağlık alana çıkmak için yaklaşık 1 saat boyunca yol yürüyen dağcılar, kamp alanına ulaşarak kısa bir mola verdiler. Molanın ardından antrenör Bülent Aktaş’ın aktarımlarıyla çadır kurmayı öğrenen dağcılar, bölgeye çadırlarını kurarak kamp ateşi yaktılar. Akşam vakti ateş başında hoş sohbet ederek eğlenceli vakit geçiren dağcılar, ilerleyen saatlerde çadırlarına çekilerek istirahat ettiler. Sabah 06.30’da kalkarak kahvaltı eden ve akabinde çadırları toplayarak bölgeyi temizleyen dağcılar, yeniden kaya tırmanışı eğitimleri için bölgedeki bir başka tırmanış kayasına yürüdüler. Kayaya ulaşan dağcılar, antrenör Bülent Aktaş’ın istasyon kurmasının ardından tırmanışlarını gerçekleştirerek öğleden sonra Narlıdere’ye iniş yaptılar. Kamp programı, Narlıdere’den İnegöl’e dönüşle son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.