Hava Durumu

BURSASPOR’DA GÜNDEM TOZ DUMAN!

Fransız Teknik adamın ödemesinin yapılmaması, UÇK’nın transfer yasağı, BDK’nın bildirisi, Ali Ay ve Hasan Parlakay konusundaki belirsizlik, Divan Kurulunun sessizliği, Yunus Egemenoğlu’nun taraf olması gibi yoğun bir gündem camiaya şok zamanlar yaşatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSASPOR’DA GÜNDEM TOZ DUMAN!
 

Aslında her şey Mayıs 2018 kongresinde son 2,5 yıllık icraatlarından dolayı kulüp tarihinin en kötü yönetimi olarak gösterilen Ali Ay’ın tekrar başkan seçilmesiyle alevlendi. Fakat buna rağmen bir türlü kendi yönetimiyle bir türlü yüzleşemeyen Bursaspor vardı ortada, geçmiş 2,5 yıllık yönetiminde yaşananlar bir bir başkan Ali Ay’ın önüne gelmeye başladı.

Paul Le Guen transferinde buharlaşan 300 bin Euro’nun ardından, Ali Ay yönetimin en parlak adamı olarak bilinen Hasan Parlakay’ın Bursaspor’da ki görev süresi içinde edindiği 21 tane gayrimenkulün nasıl edindiği konusu belirsizliğini koruyor. Bu konuda ne başkan ne Hasan Parlakay en ufak bir açıklama yapamazken aynı zamanda haberleri yapan Adnan Alp hakkında mahkemeye verdik demesine rağmen UYAP kayıtlarında herhangi bir kayıt olmaması çok düşündürücü.

BDK BİLDİRİSİ RESMİ SİTEDEN YAYINLANMADI!

Bu haberler nedeniyle hafta başında acilen olağanüstü toplanan Bağımsız Denetleme Kurulu toplantı sonunda başkan Av. Yalçın Cambaz tarafından yapılan açıklama ile haberde geçen noktaların acilen araştırılması için bir bildiri yayınladı. Yeni bir oluşum olan BDK’nın daha önceki açıklamaları kulüp internet sitesinden yayınlanırken bu bildirinin yayınlanmaması başkan Ali Ay’ı rahatsız ettiği şeklinde yorumlanıyor.

BDK bildirisinde Hasan Parlakay’dan açıklama isterken aynı zamanda 25 Ocak 2016’da kulübe bağışlandığı başkan Ali Ay tarafından açıklanan Biga Dikmen köyündeki 10.600 m2 arazinin kulüp demirbaşlarına neden girmediği de sorulan sorular arasında. Aynı zamanda Cemil Parlakay tarafından bağışlanan bu arazinin bugün nasıl Hasan Parlakay adına kayıtlı olması da sırrını koruyor. Kulübe bağışlanan bir gayrimenkul nasıl oluyor da Hasan Parlakay üzerinde çıkıyor?

DİVAN KURULUNUN SESSİZLİĞİNİN NEDENİ NE?

Kulüp camiasında son günlerde yönetim adına ciddi iddia ve belgelere rağmen kulüp dinamiği olarak görülen Divan ve Disiplin Kurulunun sessiz kalması ayrı soru işareti. İlk günden itibaren Divan Başkanı İdris Sevinç’e ulaştığı bilinen onlarca divan kurulu üyelerinin Başkan İdris Sevinç’i olağanüstü toplantı kararı alması yönündeki çağrılarına cevapsız kalması da sorunun başka bir boyutu olarak görülüyor.

OCAK AYINDA TRANSFER YASAĞI VAR MI?

Bugün için sadece Paul Le Guen ödemelerinin gecikmesinden dolayı UÇK tarafından alınan bu karar transfer döneminde kadar Fransız teknik adamın ödemelerinin tamamının bir kerede yapılması halinde ortadan kalkacak. Eğer ödemeler transfer dönemine kadar yapılmazsa karar kesinleşecek ve kulübe transfer yasağı gelecek.

Fakat UÇK’da sadece Paul Le Guen’den başka Harun Tekin, Moussa Sow, Emanuel Badu, Bogdan Stancu gibi futbolcuların alacaklarının dosyası olduğu iddialar arasında.

YUNUS EGEMENOĞU NE YAPACAK?

Olası Paul Le Guen uyuşmazlığın TFF’de ki kanadındaki işlemlerinde en dikkat çekici konu ise Fransız teknik adamın ülkemizdeki hukuki temsilcisi olduğu iddia edilen Av. Yunus Egemenoğlu. Daha önce Bursaspor’da ve TFF’de yöneticilik yapmış olan Egemenoğlu aynı zamanda Bursasporlu olduğu bilinse de bu durum karşısında ne yapacağı merak ediliyor. Bursaspor kulübü başkanı Ali Ay ve yedek yönetici Hasan Parlakay’ın özel avukatı olduğu bilinen Yunus Egemenoğlu’nun taraflar arasındaki çıkar çatışması nedeniyle mutlaka bir tarafı seçme zorunluluğu olacak. Bu konuda Bursaspor gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Haber : Adnan ALP

   

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.