Hava Durumu

Büyükşehir'den spora ve sporcuya dev destek

Gençlerin daha iyi yetişmesi ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkı koyması için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bursa’daki 500 okula spor malzemesi yardımında bulundu. Büyükşehir Belediyespor’a bağlı Fethiye Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle spor malzemelerini okul öğretmenlerine teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Güçlü Bursa Güçlü Türkiye’ hedefiyle eğitime olan her türlü desteği sürdüreceklerini, gençleri bu zorlu ve hassas yolculukta asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir'den spora ve sporcuya dev destek
 Bursa ve ilçelerinde faaliyet gösteren 500 okul, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kez daha spor malzemeleriyle donatıldı. Belediye imkanlarıyla satın alınan ve spor branşlarında her türlü ihtiyacı kapsayan malzemeler, Fethiye’de bulunan Büyükşehir Belediyespor yerleşkesinde düzenlenen törenle okul öğretmenlerine teslim edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Milli Eğitim İl Müdürü Veli Sarıkaya da katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasının başlangıcında tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenlerin nesillerin yetişmesinde büyük etken sahibi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, kendisi de dahil herkesin bakış açısının öğretmenlerin katkısıyla şekillendiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak bu nedenle eğitime özel önem verdiklerini ve okul yapımından malzeme desteğine, boyadan badanaya, laboratuvardan dersliklere kadar her konuda Milli Eğitim’i desteklemeye devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, iyi yetişmiş gençlikle geleceğe yürümek istediklerini ifade etti. Bunun için belediye kaynaklarını seferber ettiklerini, düzenledikleri organizasyonlarla her yıl yüzbinlerce genci sporla buluşturduklarını söyleyen Başkan Altepe, “Bu yıl da inşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 240 bin gencimizi yine sporla buluşturacağız. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün bu nedenle burada 500 okula toptan malzeme desteği veriliyor. Üçüncü kez rol alan Spor TIR’ımız, bu hedef doğrultusunda 17 ilçenin tamamında gençleri spora teşvik edecek. Spor TIR’ıyla birlikte 240 bin öğrenciye ulaşma hedefi inşallah biraz daha artacak” dedi. 

Törende söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, Büyükşehir Belediyesi’nin okullara sağladığı ‘sınırsız’ destek nedeniyle 33 bin öğretmen ve 580 bin öğrenci adına Başkan Altepe’ye teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’nin hamiliğinde Türkiye’de hiçbir şehre nasip olmayan ayrıcalığa kavuştuğunu, okulların bina yapımından tadilata, eğitim malzemelerinden spora kadar her türlü ihtiyacının Büyükşehir Belediyesi’nce karşılandığını hatırlatan Sarıkaya, “Bugün de eşsiz bir organizasyonla 500 okulumuza toptan spor desteği veriliyor. Gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe ile çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, 500 okula spor yardımını içeren hediye çekini öğretmenler adına temsili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’ya teslim etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.