Hava Durumu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Mali Tablo Beklediğimizden Daha Olumsuz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sportif direktör Comolli'nin imza töreninde yaptığı konuşmada, "Mali tablo beklediğimizden daha kötü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Mali Tablo Beklediğimizden Daha Olumsuz
 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sportif direktör Comolli için düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Bize göre bir demokrasi şöleni oldu seçimimiz. Siyasi partilerin 1200 delegeyle seçildiği bir ortamda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanını 20 binden fazla bir oyla seçmesi takdire şayan bir durum. Ambulansla, tekerlekli sandalyeyle gelen insanlar, çoluk çocuk neresinden bakarsanız bakın çok farklı bir gün yaşadık. Kongre üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Sonuçlar açıklandıktan sonra stadımızın arkasında, Kalamış'ta binlerce kişi gençler, kadın taraftarlarımız, aileler, meşaleler huzurunda hiç alışık olmadığımız görüntülere sahne oldu. Bundan bir Fenerbahçe camiası mensubu olarak ne kadar gurur duysak azdır."

"ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ, BEKLENTİMİZDEN DAHA KÖTÜ"

"Neyi devraldığımızı net bir şekilde görmemiz lazım. Bunun için iki ayrı çalışma başlattık. İkisi de yoğun bir şekilde devam ediyor. Personelimize de teşekkür etmek istiyorum. Onların yardımlarıyla daha derinlere inebiliriz. Hukuki denetime de başladık. Elimizde ne var, ne yok tüm iştiraklerde olsun, personelle olsun resmini çekmek için ekip yoğun çalışıyor. O da 2 hafta içinde sonuçlanacak. Şu an buz dağının görünen yüzünü tespit edebiliyoruz. Beklentimizden daha kötü üzülerek söylüyorum ki. Her zaman ne dedik, buraya yeni kaynak getireceğiz dedik. Bir tanesi sıcak para, hibe olur, sermaye olur. Tam ne yapacağımızı anlayabilmek için, FFP konusunda nasıl manevralarımız olduğunu tespit etmek zorundayız. Türk futbolunun içindeki sıkıntılar sürdürülebilir değil. Bu Fenerbahçe dışındaki kulüpler için de geçerli. Bu bir teselli mi, bir nebze. Ama ben her zaman beklentileri gerçekçi tutmaya çalıştım. Şampiyonluk hedefimizden geri adım atmak için mazeret değil. Ama buna aday olmak için de mantıklı akıllı yatırımlarla yapmak gerek."

"GAZETECİLERDEN BİR ŞEY İSTEYECEĞİM…"

"Sizden bir şey isteyeceğim gerçi gerçekleşmeyecek ama transfer dönemi toto dönemi, beklentileri öyle bir yükseltiyorsunuz ki, sizler kurallardan haber değilmişsiniz gibi. Sizler de bizler kadar sorumlusunuz. Hatta daha sorumlusunuz. Yapacağınız haberleri gerçek bilgilere dayandırmanız gerekiyor. Haddime değil size ahkam kesmek ama bunu düzelteceksek birlikte düzelteceğiz. Bazen öyle isimler yazıyorsunzu ki, acaba ben mi farklı bir dünyada yaşıyorum diyorum. SPK'ya belli rakamların üzerinde bildirim yapmanız lazım. Tam konulara hakim olursak daha gerçekçi bilgiyi vermiş oluruz. Spor sayfaları diğer haberlerden önce takip ediliyor. Bu konuda da çok görüşeceğiz. İşbirliği yapacağız. Daha olumlu bir dünya için sizin katkınız olmazsa olmaz."

"COMOLLI İLE BİR SENEDİR ÇALIŞIYORUZ"

"Ben biraz kendisine söz vermeden önce birkaç konuya değineceğim. Biz bir senedir beraber çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi futbol yapısı, kültürü yerleştirmek istiyoruz. Kendisiyle çalışmaya başlamadan önce hayalimde bu yapıyı geliştirmek için kuvvetli bir sportif direktör hayalim vardı. Bu kültür derken sadece futbol stili olarak anlamayın. Bir felsefe olarak anlayın. Bu yapının içinde oyuncu keşfetme, yıldızlaştırma, futbol akademisi var. Futbol okulları ile akademi arasında bir bağ gelişince futbol okullarının da cazibesi artıyor. Comolli de bu konuda farklı konumlarda görev aldı. En üst düzey kulüplerde görev yaptığını memnuniyetle söyleyebilirim. Bizim hayal ettiğimiz dünyanın birçok noktasında yer almış ve başarısı var. Beni en çok etkileyen konu şu. Biri yetenek bulup yıldızlaştırmak, daha da önemlisi genç yeteneklerin gelişmesine harcadığı mesai ve yaptığı yatırımlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.