Hava Durumu

İlk ziyaret Onursal Başkana

İnegölspor’da Salı akşamı yapılan kongreyle Başkanlık görevini üstlenen Timur Erezsarı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk ziyaretini İnegölspor Onursal Başkanı olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İlk ziyaret Onursal Başkana
 İnegölspor’da Salı akşamı yapılan ve tek liste ile gidilen olağan genel kurulda Timur Erezsarı Başkanlık görevine getirilmişti. Erezsarı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte protokol ziyaretlerine başladı. Çiçeği burnunda başkanın ilk adresi ise aynı zamanda İnegölspor Onursal Başkanı da olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

 

HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLADIK

Timur Erezsarı ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Aktaş’ı bu gün saat 10.00’da makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı, Bordo Beyazlı kulübün kongresini yeni yaptıklarını anımsatarak, “Ayağımızın tozuyla da çalışmalara hızlı bir şekilde başladık. Protokol ziyaretleri kapsamında da ilk ziyaretimizi Onursal Başkanımız Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnegölspor’umuza ve ilçemize yeni yönetim hayırlı olur” dedi.

 

ŞEHRİN DEĞERİNE SAHİP ÇIKTILAR

İnegölspor yönetimini ağırlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yeni yönetime başarılar diledi. Yönetim kurulunu tebrik eden Aktaş, “Şehrimizin bir değeri olan İnegölspor’a sahip çıktılar. İnegölspor kurulduğu günden beri, İnegöl’de heyecan oluşturdu. İnegölspor sadece bir futbol takımı değil ayrıca İnegöl’ün tanıtımı adına da önemli bir araç. İnşallah yeni yönetimimiz 2 yıllık bu yetkiyi alarak çalışmalarını yapacaklar. Hepsi yakinen tanıdığım bildiğim arkadaşlar. Kulüp başkanı olan arkadaşlarımız ticaretteki başarısını tecrübesini burada da ortaya koyacak. Yönetimdeki arkadaşlar da ona destek vererek hak ettikleri sonuçları elde ederler diye ümit ediyorum” dedi.

 

İnegölspor’un şehrin bir değeri olduğuna vurgu yaparak herkesin İnegölspor’a ne kadar sahip çıktığını gözden geçirmesi gerektiğini de belirten Başkan Aktaş, “İnşallah arkadaşlarımız bu konuda yalnız bırakılmazlar. Futbol organizasyonu yüksek paralar ödenen bir sektör. Olumlu transferler ve akıllıca para harcamamız gereken bir konu. İstikrar şart. Küçük paralarla şampiyon olan kulüpler olduğu gibi daha fazla paralarla başarısız olan kulüpler de var. Teknik heyet kısmı da bu konuda önemli… İnşallah arkadaşlarımız muvaffak olurlar” diye konuştu.

 

İNEGÖLSPOR’LA 10 YIL DOLU DOLU İLGİLENDİM

Alinur Aktaş seçildiği günden beri 12 yıldır İnegöl’deki hiçbir olaya; bu bir spor organizasyonu da olsa, ticari faaliyette olsa, bu bir fuarda olsa, farklı sosyal organizasyon da olsa hiçbirine duyarsız kalmamıştır. Kanuni çerçevede her zaman destek olmaya ve katkı vermeye çalışmıştır. Eğer üzerine düşen bir görev varsa bunu sonuna kadar yerine getirmiştir. Ama İnegölspor konusunda 12 yılımın 10 yılı bu işle dolu dolu ilgilenmekle geçti. Kamuoyuna da defaatle açıkladığım gibi bu işle ilgili yorulduğumu ve bir yanlış anlaşılma içerisinde kalındığını çok net bir şekilde ifade ettim. Bu manada İnegölspor ile alakalı ne bir tane oyuncunun transferiyle ne de herhangi bir konuyla alakalı asla bir dahlim olmadı. Ben başta Eşref Güç olmak üzere o yönetimde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Genelde kriz zamanlarında veya sıkıntılı zamanlarda Belediye Başkanı olarak, birçoğunun ağabeyi olarak dilimin döndüğünce 4 veya 5 tane toplantıya katılarak bir şeyler anlatmaya çalıştım. Devre arası işlerin kötüye gittiğini görünce de müdahale ettik ve iyi ki de etmişiz. Maliyetimizi 500 bin TL kadar aşağıya düşürdük. Düşmeyi konuşan İnegölspor en azından Play-Off’u kaçıran İnegölspor oldu. Ve beraberinde bunu çok net bir şekilde söylüyorum ki sıfır borçla İnegölspor’u arkadaşlara devrediyoruz” dedi.

 

ORTA VE UZUN VADELİ HAREKET EDİLİRSE BAŞARININ GELMESİ KAÇINILMAZ

Eğer şehrin dinamikleri bu işle alakalı taşın altına elini koyacaklarsa, ben konuştuklarımın haricinde ekstra elimi taşın altına koymaya her zaman hazırım diyen Aktaş; “Asla kimseyi itham etmek için söylemiyorum, benim kimseyle sorunum falan da yok ama bu konuda harekete geçebilecek farklı organizasyonlar İnegöl’de var. Bu iş Belediye Başkanının üzerine yıkılacak kadar basit bir iş değil. Veya Timur Erezsarı ve 16 arkadaşının… Bu işe talip oldular yapsınlar mantığıyla birilerinin üzerine yıkılacak bir iş değil. Herkesin katkı ve destek vereceği bir konu vardır diye düşünüyorum. Arkadaşlarımıza şunu ifade ettim, kesinlikle ve kesinlikle bir dahlimin olması söz konusu değil. Futbolda parayı bulmak kadar harcamakta önemli bir konu başlığıdır. Ben buradaki bütün arkadaşları tanıyorum, ama hiçbir arkadaşın da benim referansımla yönetici olmadığını da üzerine basa basa ifade ediyorum. Sadece benim daire müdürlerimden ve meclis üyelerimden kimseyi yönetime almayın yanlış anlaşılır dedim. Dönem dönem maçlara gitmeye de çalışacağız. İnşallah el birliği ile mevcut tecrübelerini de kullanarak transferler yapacaklarını, tabi kısa vadede hareket etmekten ziyade biraz daha orta ve uzun vadeli düşünerek hareket ederlerse başarının gelmesi kaçınılmaz olur” dedi

 

ŞEHRİN DİNAMİKLERİNİ HAREKETE GEÇİRMEMİZ LAZIM

İnegöl Belediyesi’nin bu işle alakalı biliyorsunuz Kültürpark, Mer-Pa pazaryeri, terminal girişleri olmak üzere tahsis ettiği 4 tane kalemi var diyen Aktaş; “ O da yaklaşık yıllık 500 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Bizim bu noktada arkadaşlara vereceğimiz destek ve katkılarımız olacak. Onlar da hem kendi güçleri hem de üzerine basarak söylüyorum şehrin dinamiklerini kullanarak nihayetinde hedefe ulaşmak adına bir gayret ve heyecanla tecrübelerini ortaya koyacaklar” dedi.

 

“AYNI ZAMANDA BELEDİYESPORUN DA BAŞKANIYIM”

İnegölspor’u aynı Oylat gibi mobilya sanayi bölgesi gibi MODEF fuarcılık gibi İBEFTAŞ halk ekmek fabrikası gibi hep İnegöl Belediyesi’nin bir parçası olarak düşündüm ve o şekilde hareket ettim diyen Aktaş; “Ben aynı zamanda Belediyespor’un da başkanıyım. Belediyespor 10 tane branşı bünyesinde barındırıyor, futbol hariç diğer branşlarda 2 bin tane sporcusu olup, dolu tribünlere voleybol oynayan ve voleybolda en üst ligde takımı temsil edilen önemli bir kuruluş. Buranın da kendine göre sıkıntıları var, problemleri var. Bunların tamamını belediyenin bütçesinden finanse etmeniz asla söz konusu değil. Çünkü kanun bunu belirlemiş, gelir bütçenizin yüzde 1,2’sinden fazlasını veremezsiniz diyor. Bizler de spora gönül vermiş iş adamlarımız ve sponsorlarımız marifetiyle bu işleri bugünlere kadar getirmeyi başardık” dedi.

 

Aktaş son olarak; “Bir kez daha görev alan arkadaşlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu bir cesarettir. Nihayetinde şehrin değerine hep birlikte sahip çıkmak gerekir” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı Başkan Aktaş’a ziyaretin anısına çiçek takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.