Hava Durumu

İSTANBUL MARATONU 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KOŞULACAK

13 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek 38. Vodafone İstanbul Maratonuna katılım gösterecek yüz binler 15 Temmuz Şehitleri için koşacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İSTANBUL MARATONU 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KOŞULACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 13 Kasım 2016 Pazar günü 15 Temmuz Şehitleri için koşulacak olan 38. Vodafone İstanbul Maratonuna ilçemizden 150 katılımcının halk koşusuna, 16 katılımcının da maraton dediğimiz 42.195 metre koşusu, 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusuna katılacağını ifade etti. Tüm hazırlıkların yapıldığını da belirten Aktaş, kontenjanın kısa bir süre içerisinde tamamlandığını ifade etti.

 

MARATONA KATILIM BAŞVURULARI TAMAMLANDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Sağlığımız, hayatımızın öncelik taşıyan en önemli öğesidir. Maalesef modern yaşamın yoğun ve yorucu seyri sonucunda, sağlığımıza gereken önemi veremiyoruz. Sağlıklı bir yaşam için, günlük yaşamımızda yer verebileceğimiz çok basit uygulamalar var. Yürüyüş yapmak bunların başında gelmektedir. Biz de İnegöl Belediyesi olarak sporu mümkün olduğu kadar çok sayıda vatandaşımıza ulaştırma noktasında bir dizi etkinlik ve faaliyetler düzenliyoruz. Spora önem veren, her zaman sporun ve sporcunun yanında olan İnegöl Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Avrasya Maratonuna katılım duyurusunu yaklaşık 10 gün önce duyurmuştuk. Bu sene 15 Temmuz Şehitleri anısına koşulacak maratona katılım organizasyonunun başvuruları kısa süre içerisinde tamamlandı” dedi.

 

MARATON 13 KASIM PAZAR GÜNÜ

Avrasya Maratonu Organizasyonu sadece spor amaçlı yapılan bir organizasyon değildir diyen Aktaş; “Aynı zamanda Asya Kıtasından Avrupa Kıtasına yapılan kültürel bir etkinlik olarak da çok önemli bir organizasyondur. Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştirmesi noktasında İstanbul Maratonu'nu önemsiyor ve İnegöl Belediyesi olarak yıllardır bu organizasyonda yerimizi alıyoruz. 38. Vodafone İstanbul Maratonu 13 Kasım Pazar günü koşulacaktır. Organizasyon kapsamında; maraton dediğimiz 42.195 metre koşusu, 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusu ile herkese açık halk koşusu düzenlenmektedir” dedi.

 KAHRAMANLAR KOŞUSU

İstanbul Maratonu’nun, her yıl Halk Koşusu adı ile koşulan kısmı bu yıl, “15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz” sloganı ile, Kahramanlar Koşusu adı altında koşulacak diyen Aktaş; “ Bu yıl da İnegöllü hemşerilerimizin yoğun ilgisi sonucunda maratona katılım kontenjanlarımız kısa sürede doldu. Maratona ilçemizden 150 katılımcı halk koşusuna, 16 katılımcının da maraton dediğimiz 42.195 metre koşusu, 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusuna katılacaktır. İnegöl Belediyesi olarak 13 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan Avrasya maratonuna katılmak isteyen ilçe halkımıza, gidiş geliş olmak üzere ulaşım ve katılımcılar için kumanya sağlıyoruz. Ayrıca her katılımcıya Avrasya Koşusunun bir anısı olarak İnegöl Belediyesi tişörtü hediye edeceğiz. Bastırılan bu tişörtlerle katılımcıların, İnegöl'ü İstanbul maratonunda temsil etmeleri sağlanmış olacak” dedi.

 Aktaş son olarak; “İstanbul Maratonuna katılım gösterecek tüm İnegöllü hemşerilerimin güzel bir hafta sonu geçireceklerini umut ederek, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.