Hava Durumu

İtalya Pistlerine Berkay Besler İmzası

Milli karting sporcusu Berkay Besler, İtalya’da yapılan X30 Euro Series ilk yarışında birinci olarak başarılarına bir yenisini ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İtalya Pistlerine Berkay Besler İmzası
 İtalya’nın Castelletto pistinde yapılan karting X30 Euro Series ilk yarışında birinci olarak uluslararası başarı halkasına bir yenisini daha ekleyen Berkay Besler, pistin en hızlısı oldu. Yapılan yarışın antrenman ve sıralama turlarında sürekli ilk üçün içinde yer alan Besler, pre-final ısınma turlarında da en iyi zamanı kaydetti. Pre-finale ikinci sırada başlayan Besler, birinciliğe çok yaklaştığı ve 51 saniye 415 salise ile en iyi tur zamanını yaptığı yarışı, İngiliz Brett Ward’ın sadece saniyenin onda biri ardından ikinci bitirdi. 20 turluk final yarışında start anında dördüncü sıraya gerileyen Berkay Besler, altıncı turda liderliğe yükseldi. Yarışı anlatan spikerin kendisinden övgü ve hayranlıkla bahsettiği yıldız sporcu, finalde de 51 saniye 179 salise ile en hızlı tur zamanının sahibi oldu ve mükemmel pilotajını, finişe İngiliz Brett Ward’ın 3 saniye 786 salise önünde birinci gelerek süsledi.

Bu zaferle uluslararası başarılarına yeni bir halka daha ekleyen Besler, "Milli marşımızı yurtdışında yeniden dinlettiğim için çok mutluyum" dedi.

Berkay Besler, X30 Euro Series’de 88 puanla liderliğin sahibi oldu. İkinci ve üçüncü sıralarda İngiliz pilotlar 86 puanlı Brett Ward ve 82 puanlı Hugo Ellis bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.