Hava Durumu

Milli Güreşçi İznikli Enes Uslu Avrupa İkincisi Oldu

Romanya’nın Bükreş şehrinde 21-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında İznikli Milli Güreşçi Enes Uslu, Avrupa ikincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Milli Güreşçi İznikli Enes Uslu Avrupa İkincisi Oldu
 İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznikli Milli Güreşçi Enes Uslu’yu gençlik iftarında altınla ödüllendirdi. Başkan Sargın, burada yaptığı açıklamada, "Bu akşam Avrupa fatihi, milli güreşçimiz Enes Uslu aramızda. Ülkemizi ve ilçemizi her gittiği müsabakalarda en güzel şekilde temsil eden Enes kardeşimizi tebrik ediyorum. Dünya şampiyonalarında, gerekse Avrupa ve ülkemizde yapılan güreş müsabakalarında ’altın çocuk’ olarak bildiğimiz Enes Uslu kardeşimize başarılarının devamını diliyorum. Onun yetişmesinde emeği geçen ailesine, gecesini gündüzüne katarak yetiştiren hocalarını kutluyorum. İlçemiz sporcuları gerek ata sporu güreş olsun, diğer spor dallarında da her geçen gün başarılarla bizleri onurlandırırken, İlçemizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar" dedi.

Nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonada serbest stil maçlarında 66 kiloda Milli Güreşçi Enes Uslu, minderi rakiplerine dar etti. 66 kilo sıkletinde güreşen Uslu, çıktığı ilk maçında Yunan rakibi Georgios Martidis’i tuşla yendi. Bir üst turda Estonyalı rakibi Aimar Andruse’yi 12-0’lık skorla geçen Uslu, çeyrek finalde de Csaba Vıda’yı 8-2 yenerek yarı finale yükseldi. Burada da Moldovalı rakibi Maxim Sacultan’ı yenen Uslu, finalde karşılaştığı Rus rakibi David Baev’e yenilerek Avrupa ikincisi oldu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.