Hava Durumu

Milli sporcu tarihi surlarda

Bursa'da milli tırmanış sporcusu tarihi surlara tırmandı. Halatla emniyetini alan ve korkusuzca burçlara tırmanan Recep Gür, Bursa'nın birçok tarihi mekanının doğa sporları ile tanıtılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Milli sporcu tarihi surlarda

Milli Sporcu Recep Gür Saltanat Redwin Kapı yanındaki tarihi surlara tırmandı. Çekimlerini  Ahmet Sungur Atay'ın yaptığı tırmanış etkinliğiyle doğa sporlarına dikkat çekmek istediğini belirten Gür, tırmanış adına iki önemli projenin de gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Sadece  İtalya'da gerçekleştirilen Sokak Tırmanış Festivali'nin  Bursa'daki tarihi dokular doğa sporları ile harmanlanarak dünyaya tanıtılacağını ifade eden Recep Gür, "Bu yıl Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı  Aziz Elbas ile birlikte önemli bir projemiz var. Dünyada sadece  İtalya'da yapılan sokak tırmanışı festivalini  Bursa'da gerçekleştireceğiz. Ben de buna dikkat çekmek adına Yerkapı'da tarihi kuleye tırmandım.  Bursa'ya bunu yayacağız. Burada asıl amacımız merkezde ve tüm ilçelerimizde tarihi yapıları doğa sporları ile harmanlayarak dünyaya tanıtmak. Ayrıca yakın zamanda yapımına başlanılacak olan 2 bin metrelik tırmanma duvarı projemiz ile de  Bursa'da tırmanış yaygın bir spor haline gelecek" dedi .

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.