Hava Durumu

Naim Süleymanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Halter sporunun efsane ismi ve olimpiyat madalyalı milli sporcu Naim Süleymanoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2016 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2016 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Naim Süleymanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Halter sporunun efsane ismi ve olimpiyat madalyalı milli sporcu Naim Süleymanoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bir tane bile Türk sporcunun yetişmediğini iddia eden Süleymanoğlu, halter sporunu tekrar canlandırmak için harekete geçtiklerini söyledi.
Bursa’da düzenlenecek olan Uluslararası Yıldız Erkekler Halter Turnuvası’nın basın tanıtımına katılan Naim Süleymanoğlu, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Kendi vatandaşlarından bir tane bile olimpiyatlar için sporcu yetiştiremiyorsan demek ki ülkede spor bitmiştir” diye konuşan Cep Herkülü, halter sporunu eski şaşalı günlerine getirmek için harekete geçtiğini belirtti. Süleymanoğlu ayrıca vatandaşların tekrar halter sporuna ilgi duyması için marka sporcuların çıkarılması gerektiğini savundu.
Halterin iyi bir dönemde olmadığını ifade eden Naim Süleymanoğlu, “Halterin eski halini; 1990’lı, 2000’li yılların halterini tekrar ayaklandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Siz eğer Betcup marka bir sporcu çıkarmazsanız; bir Halil Mutlu, Taner Sağır, Naim Süleymanoğlu gibi bir sporcu çıkarmazsanız hiç kimse sizin müsabakanızı gidip seyretmez. Onun için yatırımsız bonus veren siteler ben diyorum ki marka çıkartın. Yani sporcu yetiştirin, çalıştırın. Bugün sorsanız kimse halterde bir tane isim sayamaz. Üzülerek söylüyorum olimpiyatlara yurt dışından transfer ettiğimiz bir sporcu gidiyor. Ben de Bulgaristan’dan geldim ama Türk vatandaşıyım, Türküm. Ama sen bir tane bile kendi vatandaşını yetiştiremiyorsan demek ki spor bitmiştir. Biz harekete geçtik. Anadolu’yu gezdik, Bursa’ya da geldik. Onun için tekrar halterin canlanacağına inanıyorum. Nasıl ki atletizm sporun anasıysa halter de babasıdır” diye konuştu.
Öte yandan Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Yıldız Erkekler Halter Turnuvası'na, Türkiye, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kosova, Romanya, Gürcistan ve İspanya’dan 55 sporcu katılacak. 3-6 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan turnuva Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.