Hava Durumu

Potanın perileri Rio Olimpiyatlarında

2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri çeyrek final maçında Küba’yı 71-45’lik skorla mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio Olimpiyatları’na gitmeye hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Potanın perileri Rio   Olimpiyatlarında

A Milli Kadın Basketbol Takımı mücadeleye Birsel Vardarlı, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz beşiyle başladı. Milliler maça 6-0’lık seri ile başladı. Küba’nın erken molası geldi. Mola sonrasında oyuna dahil olan Küba ilk 5 dakikayı 9-7 önde bitirdi. Ay-yıldızlılar ilk çeyreği 16-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte 5 dakikalık dilim geride kalırken, milliler 9 sayılık üstünlüğü yakaladı. A Milli Kadın Basketbol Takımı soyunma odasına 42-24 önde girdi.

Milliler ikinci yarıya farkı 20 sayıya kadar çıkardı. (52-32) Ay-yıldızlılar son 10 dakikaya 56-40 önde girdi. A milliler çeyrekte de rakibin farkı kapatmasına izin vermedi ve maçtan 71-45’lik skorla galip ayrıldı. A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio Olimpiyatları’na gitmeye hak kazandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KUTLAMA

Başbakan Binali Yıldırım’ın Başbakanlık Basın Müşavirliği tarafından yayımlanan açıklamasında, “Kadın Basketbol Milli Takımımızın 2016 FIBA Olimpiyat elemelerinde Küba Milli Takımını 71 - 45 gibi ezici bir skorla yenerek Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanmalarından dolayı basketbolcularımızı, teknik heyeti ve tüm emeği geçenleri en içten duygularımla kutluyorum. Milli Takımımızın bu başarısı bizlere büyük bir heyecan ve gurur yaşattı. Kadın Basketbol Milli Takımımızın Rio Olimpiyatları’nda da başarılarını devam ettirerek ülkemizi ve Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle, basketbolcularımıza ve teknik ekibe başarı dileklerimi iletiyor, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum" ifadeleri yer aldı. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.