Hava Durumu

Şikede Kumpas Soruşturması Tamamlandı: 1 Numaralı Şüpheli Fethullah Gülen

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Şikede kumpas" soruşturması tamamlandı. Bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen ve 107 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şikede Kumpas Soruşturması Tamamlandı: 1 Numaralı Şüpheli Fethullah Gülen
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Futbolda şikede kumpas" soruşturması tamamlanarak, bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "Futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonda, 32 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda mahkemeye sevk edilen 32 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 12'si hakkında adli kontrol kararı verildi. 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.

TUTUKLAMA GEREKÇESİ NEYDİ?

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından soruşturma kapsamında 12 şüpheli hakkında verilen tutuklama kararının gerekçesi FETÖ/PDY'nin her alanda olduğu gibi futbolalanında da etkinliğe kavuşmak adına sosyal ve ekonomik olarak toplumda etkisi büyük olan bir kulübü ele geçirmek istediği olarak belirtildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nı ve bir kısım yöneticilerini, Futbol Federasyonu Başkanı'nı ve birtakım spor kulübü yöneticilerini, futbol camiasına ilişkin isimleri yasa dışı yollarla teknik ve fiziki takibe maruz bıraktığı ifade edildi. Tutuklama gerekçelerinde, Fenerbahçe Spor Kulübü ile Futbol Federasyonu başkanlarının silahlı suç örgütü üyeleriyle ilişkiliymiş gibi gösterildiği iddia edilerek, söz konusu kişilerin fiziki ve teknik takibe alındığı, bu kişilerin silahlı terör örgütleriyle ilişkili oldukları yönünde zemin hazırlandığı ileri sürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.