Hava Durumu

Spor müdürleri Terim'in görevden ayrılmasını değerlendirdi

Gazete, televizyon ve haber ajanslarının spor müdürleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Spor müdürleri Terim'in görevden ayrılmasını değerlendirdi
 AA muhabirine açıklamalarda bulunan A Spor, A Haber ve ATV'nin spor yayınları koordinatörü Serkan Korkmaz, Terim'in son dönemde yıprandığına değinerek, "Benim için sürpriz olmadı. Terim, son dönemde futbol harici konularla gündeme gelerek hayli yıprandı. Ayrılık kararını kendisinin verdiği anlaşılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in yaşananların yoğunluğu ve şiddetinden sonra bu konuda anlayışlı olmak dışında seçeneği kalmamıştı." diye konuştu.
ARSLAN:ÇOK ÜZÜLDÜM

Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, Terim'in deneyim ve kariyerine değinerek, "Fatih Terim gibi önemli bir ismin Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden, milli takımdan ayrılmasına çok üzüldüm. Keşke sözleşme süresini tamamlamış olsaydı. Ben onun Türk futboluna ve milli takıma çok daha fazla şey katabileceğine inanıyorum. Kendisi için hayırlısı olsun. Eminim bir başka kulüpte Türk futboluna hizmete devam edecektir." şeklinde görüş belirtti.

ÜLGEN: FEDERASYON, FATİH HOCA İLE YOLLARINI AYIRMAKTAN MEMNUNDUR

Fanatik Gazetesi Müdürü Necil Ülgen, TFF'nin ve Fatih Terim'in ayrılıktan dolayı memnun olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
"Uzun süredir Fatih Terim'in TFF'de rahatsızlık yarattığı bilinen bir gerçek. Alaçatı olayı aranan bahane olmuştur. Federasyon, Fatih hoca ile yollarını ayırmaktan memnundur. Fatih Terim de 2018'e gidemeyen milli hoca olmaktan kurtulduğu için memnundur. Her iki tarafın da bu işten memnun olduğunu düşünüyorum. Rahatsız olan biri var ise o da Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'tir."

ÖZBOSTAN: GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR

Sabah Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan, Terim'in 2016 Avrupa Şampiyonası ve sonrasında yaşananlardan dolayı yıprandığını belirterek, "Milli takıma sahip çıkılması gerektiğinin, bu tür polemiklerle imajının zedelenmemesi gerektiğinin altını aylardır çiziyorum. Ne yazık ki prim olayıyla başlayan, Arda Turan'ın uçakta gazeteciye saldırmasıyla devam eden ve Alaçatı olayıyla zirveye çıkan bir kaos vardı. Fatih hoca da çok zarar gördü, yıprandı. Federasyon da basın da bu işten nasibini aldı. Dolayısıyla bu ayrılık kararını doğru buluyorum. Yeni bir sayfa açmalıyız. Artık milli takım bu tip polemiklerden sıyrılıp Dünya Kupası'na gitme şansına odaklanmalı." değerlendirmesinde bulundu.
ÇAMKIRAN: FATİH TERİM'İN 'FUTBOLSUZ' İSTİFASI, SPORSEVERLERİ ÜZDÜ

Güneş Gazetesi Spor Müdürü Taşkın Çamkıran, Fatih Terim'in görevinden ayrılmasının sporseverleri üzdüğünü söyledi.Ayrılığın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden ay-yıldızlılar için kötü olduğunu vurgulayan Çamkıran, "Fatih Terim'in 'futbolsuz' istifası, sporseverleri gerçekten üzerken, yaşanan gelişmeler Türk futbolunun durumunu da gözler önüne serdi. 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynayacağımız çok önemli maçlar öncesinde Terim'in gidişi, gerçekten kötü oldu." diye konuştu.
ÖZER: DİSİPLİNİ ELİNDEN KAÇIRDI,KONTROLÜ SAĞLAYAMADI

Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Halil Özer, ayrılma kararını Fatih Terim için doğru bulduğunu ifade ederek, "Bu karara hiç şaşırmadım. Geç bile kaldı. Fatih hoca için en doğrusu buydu. Bu iş uzadıkça kendisine daha çok zarar veriyordu. Bazen olmaz, bazen başarısız da olabilirsiniz. Sportif açıdan çok başarısız kabul etmiyoruz ama idari açıdan hiçbir zaman düşünemeyeceğimiz bir Fatih Terim vardı. Disiplini elinden kaçırdı, kontrolü sağlayamadı. Alaçatı da tuz biber oldu. Ancak bugüne kadar hiçbir konuda elini masaya vurmayan TFF de bir kenarda hiçbir suçu yokmuş gibi rol yapamaz." değerlendirmesinde bulundu.
BAYRAM: BASIN TOPLAANTISINDA İSTİFA ETMESİ GEREKİRDİ

Star Gazetesi Spor Müdürü Aydın Bayram, tecrübeli teknik adamın başarısız sonuçlardan sonra futbol kamuoyunun desteğini kaybettiğini kaydederek, "Prim krizi, sportif başarısızlık, Arda Turan ile yaşadığı polemikler ve kadro dışı bırakma olayından sonra Terim'in bütün sorumluluğu üstüne alıp istifa etmesi gerekiyordu. O günkü problemler kar topuyken bugün çığ oldu ve kendi üzerine düştü. Bu ayrılığı beklenen bir süreç olarak görüyorum. Alaçatı olayı, bence Terim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Normalde düzenlediği basın toplantısında istifa etmesi gerekirdi. Türk futboluna mal olmuş bir kişinin böyle bir olayı sadece özürle geçiştirmesi beklenmemeliydi." şeklinde görüş belirtti.
ŞAHİN: AYRILIK ZATEN KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYORDU

TRT Spor Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin de "Son dönemde özellikle futbol dışı yaşanan olaylar nedeniyle böyle bir ayrılık zaten kaçınılmaz görünüyordu. Fatih Terim'in gerek milli takım gerekse kulüp düzeyinde Türk futboluna yaptığı katkıları inkar etmek mümkün değil. Türk futbol tarihinde yaşanan en önemli başarıların altında hala Terim'in imzası var. Dolayısıyla hem Fatih hocanın hem de milli takımın daha fazla yıpratılmaması ve hırpalanmaması adına olumlu olduğu bile düşünülebilir."
YILDIZ:TFF DOĞRU BİR KARAR ALDI

Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Ercan Yıldız, "TFF bu konuda çok gecikmiş olsa da doğru bir karar aldı. Aslında yollar EURO 2016'daki saha içi ve saha dışındaki (prim tartışmaları) başarısızlıklar sonrasında ayrılmalıydı. Bu Fatih hocanın da hayrına olurdu. Başarılarla dolu bir kariyer, kebapçı kavgasıyla son bulacak gibi." değerlendirmesinde bulundu.
DEDE:AYRILMASINI DOĞRU BULUYORUM

TGRT Haber Spor Müdürü Hakan Dede, "Bir Türk olarak milli takım benim için en üstte yer almaktadır. Dolayısıyla Fatih Terim üzerinden milli takımın yıpratılmasını doğru bulmuyorum. Bu yüzden hocanın ayrılmasını doğru buluyorum. Yerine kimin gelmesi gerektiğine gelince; Türk olmasından yanayım ama yıpranma riskinden ötürü adayım Türk futbolunu bilen Mircea Lucescu.​" şeklinde konuştu.
KARAGÖL:TERİM'İ YIPRATMA POLİTİKASI UYGULADILAR

İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Alaçatı'daki olay sonrasında ayrılık kararının alındığına değinerek, şunları kaydetti:
"Terim'i yıpratma politikası uyguladılar. Her milli maçta sıkıntı meydana getirdiler, suni sorunlar oluşturdular. Aldığı para hep gündeme geldi. En sonunda Terim'in kendi yapmış olduğu, kimsenin tasvip etmediği Alaçatı'daki olay ve sonrasında yaşanan nahoş açıklamalar, federasyonun hocayla görüşmesine ve yolların ayrılmasına neden oldu. İki taraf için de hayırlı olduğu kanaatindeyim."
KAYNAK:(ANADOLU AJANSI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.