Hava Durumu

TOFAŞ, KARTAL’A BAYRAMI GÖSTERMEDİ! “86 – 80”

ING Basketbol Süper ligi temsilcilerimizden Tofaş, kendi sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta’ya deyim yerindeyse arifeyi gösterdi bayramı göstermedi. 3 Periyot boyunca sabırlı bir şekilde rakibini ensesinden takip eden Tofaş son çeyrekte darbeyi indirdi ve 86 – 80 galip ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2019 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TOFAŞ, KARTAL’A BAYRAMI GÖSTERMEDİ! “86 – 80”

Tofaş kendi evinde oynadığı Beşiktaş Sompo Sigorta müsabakasında sabırlı oyununun semeresini son periyotta görerek parkeden 86-80 galip ayrıldı. İlk üç periyot boyunca güçlü rakibi karşısında gösterdiği sabırlı ve dirençli oyun ile mücadeleyi resmen rakibinin ensesinden ayrılmayarakson periyotta seyircinin de desteği ile rakibini gücünü kabul ettirdi.

RAKİP ÜSTÜN BAŞLADI.

Müsabakaya temsilcimiz Tofaş; Berkan, Berk, Phillip, Lojeski ve Willams beşi ile başlarken rakibi Beşiktaş Sompo Sigorta ise Gotcher, McKissis, Mc Adoo, Burak Can ve Theodore beşiyle başladı. İlk hücumlardan her iki takımda karşılıklı olarak başarısız olarak döndü ama ilk sayıları bulan konuk ekip Beşiktaş Sompo Sigorta oldu.

Tofaş’ın ilk görüntüsü oyuna yeterince ısınamadığı şeklinde olsa da ilerleyen dakikalarda rakibinin arayı açmasına müsaade etmedi. Mücadelenin ilk çeyreği her ne kadar rakibin üstünlüğü ile geçse de Tofaş özellikle içeriden bulduğu sayılarla ilk periyot 16-21 rakibin üstünlüğü ile sona erdi.

TOFAŞ RAKİBİN PEŞİNİ BIRAKMADI!

İkinci periyotta aslında ilk periyotun kopyası şeklinde oynandı fakat Tofaş dış şutlarda bir türlü istikrarı tutturamayıp ayrıca hücum ve savunma ribauntlarını da kaybetmeye başlayınca rakip bulduğu sayılarla ilk yarıyı 38-42 önde kapadı.

İkinci yarının ilk çeyreğinde Tofaş oyuna ısınmaya başladı, rakip sürekli olarak dış şuta yönelerek farkı açmak istedi ama Tofaş savunmayı serleştirmeye başlayınca farkın açılmasına engel oldu. Bu devrede artık seyircide devreye girmeye başlayınca Tofaş bir anda kendine gelmeye başladı ama bu çeyrekte 61-63 Beşiktaş Sompo Sigorta’nın üstünlüğü ile sona erdi.

TOFAŞ’IN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ!

Orhun Ene ilk üç periyot boyunca sabırlı oynattığı takımını son çeyrekte adeta ateşledi, savunmasını iyice sertleştiren Tofaş çeyreğin ilk iki hücumunda rakibini boşa çıkardı ve çıktığı hücumdan bulduğu 5 sayı ile oyunu bir anda 66-63’e getirerek öne geçti.

Son çeyrekte hakemlerin tutumlarından ziyade oyunda pozisyonları kaçırmalarından dolayı iki kez basketbolun VAR sistemine gittiler. Bu iki incelemede de kararlar Tofaş’ın haklı oldu şekilde çıktı.

Tofaş artık oyuna iyice ağırlığını koymuş rakibini dış şutlara zorlamaya başladı buna karşılık isbaet oranı düşen Beşiktaş Sompo Sigorta oyuncularında yorgunluk belirtileri ortaya çıkmaya başladı. Rakipte Tofaş altyapısından yetişmiş kaptan Samet Geyik 5 faulle oyundan çıkınca, temsilcimiz iyice rahatladı.

Son 45 saniye de oyun 84-78 oldu ve rakip oyuna dönmeye çalışsa da Tofaş müsaade etmedi ve maçtan 86-80 galip geldi.  

 

 Haber : ADNAN ALP        
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.