Hava Durumu

Yıldırım'da Uluslararası Badminton Heyecanı

Sporda marka şehir olma yolunda önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, uluslararası bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım'da Uluslararası Badminton Heyecanı
 Son 15 ayda Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Güreş Turnuvası, Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası ve 24 yıl aradan sonra düzenlenen Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Yıldırım’da 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası başladı. Mimarsinan Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada Türkiye, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Yunanistan ve Gürcistan’dan 91 sporcu madalya mücadelesi veriyor. Yıldırım Belediyesporlu badmintoncu Mehmet Öztürk de, Türkiye Badminton Milli Takımı’nın madalya umudu olarak şampiyonada ter döküyor.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin spora ve sporcuya verdiği önemi dile getiren Hacıoğlu, “Başkanımız İsmail Hakkı Edebali öncülüğünde, vatandaşlarımızla el ele, ilçemizde sporun gelişimi için çalışıyoruz. Son 15 ay içinde Yıldırım’da dördüncü uluslararası şampiyonayı düzenlemenin mutluluğunu yaşarken, Başkanımızın özverili çalışmaları sonucunda Yıldırım’a inşa edilecek Türkiye’nin en büyük spor kompleksinde çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Şampiyonada mücadele eden bütün sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, “Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin desteğiyle ilçemizi sporun merkezi haline getiriyoruz. Yıldırım artık uluslararası organizasyonlara alıştı. Sporun birleştirici gücüyle farklı coğrafyalara dostluk köprüleri oluşturuyoruz” diye konuştu.

Spora verdiği destekle Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ilçeye çağ atlattığını vurgulayan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, “Artık Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği uluslararası şampiyonaların açılışına katılmaya alıştık. Başkanımız, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle, çocukları ve gençleri spora teşvik edici hizmetleri hayata geçiriyor. Kendisine spora verdiği destekten ötürü teşekkür ediyor, daha birçok uluslararası organizasyonu Yıldırım’a kazandırmasını bekliyorum” diye konuştu.

Açılışta konuşan Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ise bu önemli organizasyonun Yıldırım’da yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Balkan Badminton Federasyonu Birliği Başkanı Puzan Kasabbian da, “Gençlerin ve çocukların sağlıklı gelişimleri adına bu tarz organizasyonlar çok önemlidir. Bizleri ağırlayan Yıldırımlılara gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başlayan 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası, 17 Temmuz’da sona erecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.