Hava Durumu

Yıldırım Demirören'den Arda Turan açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirören, Arda Turan ile ilgili olarak, "Eğer yaş geçmediyse Milli Takım'ı bırakmak diye bir lüks yok. Bunun yaptırımını toplum verir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım Demirören'den Arda Turan açıklaması
 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TRT Spor'da katıldığı bir televizyon programında gündem değerlendirmesinde bulundu. Başkan Demirören'in röportajı geçen hafta gerçekleşecekti ancak Türkiye'nin Kosova ile oynadığı milli maç nedeniyleertelenmişti.

Riva'da bulunan federasyon merkezinde gerçekleşen röportajda Yıldırım Demirören gündeme dair soruları yanıtladı.

İşte Demirören'in açıklamaları...

"Arda olayını uçak indikten sonra bana gelen mesajla öğrendim. Hocamızla konuşup ona göre bir karar alamamız gerektiğine kanaat getirdim. Yönetim olarak kararımızı anında hocamıza ilettik. Hocamız aynı fikirde olduğunu beyan ederek, futbolcunun uyanmasını bekledi. İlk olarak Arda'nın yaptığı hareketin doğru olmadığını ve kendisini kadro dışı bırakmamız gerektiğini söyledik. Arda, Fatih Terim'le görüşme yaptıktan sonra beni aradı. Konuştuklarımız ikimiz arasında ama. Hocamız affedilebilir bir duruma getirebileceğini düşünüyordu konunun. Arda'nın Milli Takım'ı bırakmasına hepimiz çok üzüldük. Diğer taraftan da onu korumamız gerekiyor, bir dünya markası.

"GAZETECİLER BASIN TOPLANTISINI TERK EDİNCE..."

Arda'yı Milli Takım'ı bırakma konuşmasından sonra aradım. Tatilden sonra kendisiyle konuşmak istediğimi beyan ettim. Bilal Meşe'yi ertesi gün aradım. Kendisine 'Bir başkan olarak dava açma, bu konuyu aramızda konuşup halledelim' dedim. Açar mı bilmiyorum. Arda'nın yaptığı bir hatadır. Arda hata da yapsa, o sözleri söylemiş de olsa, ben Arda'yı kazanmaya çalışırım. Arda Turan krizini bahane edip kişisel çıkarları için olayı başka yerlere taşıyanlar, bu sorunu çok büyüttüler. Özür dilemek erdemdir, en büyük adamlıktır. Arda'ya verilen metinde buna yer verilmişti. Gazeteciler basın toplantısını terk edince, Arda o metni okumadı. Öyle duyum aldım. Kendi düşüncesini bilemem.

"ALT TARAFI BİR OYUNCUMUZ BİR HATA YAPTI"

Referandumdaki olaydan dolayı Arda'ya bir vurulacakken üç vurulmaya çalışıldı. Buna katılıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim, Arda Turan... Üç dünya markasını yıpratmak için hep beraber uğraşıyoruz. Alt tarafı bir oyuncumuz bir hata yaptı. Arda hepimizin bir kardeşi. Arda da, Fatih Terim de bir dünya markası. Eğer yaş geçmediyse Milli Takım'ı bırakmak diye bir lüks yok. Bunun yaptırımını toplum verir.

PRİM AÇIKLAMASI...

Primle ilgili tartışmalar her yerde yaşanabilir. Verilen primi beğenmeyebilirler, bunlar normal şeyler. Bu sezon bütçemize prim koymadık, bunu bile tartıştılar. Primleri, Fatih Terim'in sözleşmesini TFF'de çalışan birileri sızdırmıştır. Bu kişileri bulabilmem imkansız. TFF'de FETÖ soruşturması sonrası 150 kişi işten çıkarıldı. Temizlendi mi, devletin kurumlarında daha temizlenmedi...

Medyaya şunu söylüyorum: Prim tartışmasını Euro 2016'dan sonra yapsaydınız. Ne kaybederdiniz üç günde? Gruplarda bizimle aynı puanı alan ve kazanamayan Portekiz şampiyon oldu. Biraz bekleseydik.

Süper Lig'de seyirci ortalaması yüzde 7 artarken, TFF 1. Lig'de yüzde 35 arttı. Süper Lig'de yepyeni bir kulüp, şampiyonluk kovaladı. 4 büyükler dışında bir takım, kupayı kazandı. Çekişmeli bir sezonu geride bıraktık. Milli takım taraftarını 3 bin kişiden 35 bin kişiye çıkardım.

500 milyon dolar olan yayın geliri, 5 sene sonra 800 milyon dolar olmalı. Bunun için çalışmalıyız.

Eskişehir - Göztepe finalinde toplam 38 dakika uzatma oynandı. Rekor olabilir. Bu işlerin bitmesi lazım... Yarın haberlerde çıkar, Göztepe - Eskişehirspor maçında stada yabancı maddeleri sokan bir emniyet mensubu var. Yakalandı.

"KONUŞSAM, YERİNDEN KALKAMAYACAK KİŞİLER OLUR"

Bu formalarımız bence güzel ama 2018 itibari ile yeni formaları giyeceğiz gibi görünüyor. Hakemlerin bu sezonki performansından çok memnunum. Herkes hatalarımızı anlatıyor ama kimse yaptığımız yenilikleri konuşmuyor. Konuşsam, yerinden kalkamayacak kişiler olur.

Federasyonun '20 takımlı lig' diye bir projesi yok.

Euro 2024'ü düzenleme hakkını alırsak Türkiye'nin şampiyon olacağına inanıyorum.

Biz 2019'a kadar görevimizin başındayız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.