Hava Durumu

Turizm stratejisi yok

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2018 12:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 12:09

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde birçok kez Turizm eylem planı yapılmıştır. Her bir plan sadece yapan hükümet döneminde yüzeysel olarak İşlenmiş ve daha sonraki hükümet döneminde yok sayılarak, yeniden bir eylem planı yapılarak turizm alanları hareketlendirilmiş çalışılmıştır.

 

Bu bize birçok şey kaybetmemize neden olduğu gibi  ve dünyadaki Turizm pastasından hiçbir şey alamamamıza neden olmuştur. Yine bugünlerde ülkenin çeşitli bölgelerinde Turizm Kalkınma Planları yapılmakta ve bu yeni yapılan planlar sanki  bugüne kadar hiç dile getirilmemiş konularmış gibi de herkes tarafından hayretler içinde karşılanmaktadır.

Nedeni ise Turizm eylem planlarını ehli kişiler yapmıyor olması ve planların her yıl yeniden yeniden masaya yatırılıyor olmasından kaynaklanmaktadır.

İşte Türkiye bu nedenle çok uzun dönemlerdir zarar etmekte ve dünyadaki turizm pastasından hiçbir zaman hakkını alamamıştır. Buna ek olarak da elindeki bütün değerleri zaman içinde yavaş yavaş yitirmeye devam etmiştir.

Sizde mutlaka duymuşsunuzdur. Türkiye bir spor turizmi ülkesi Türkiye bir inanç turizmi ülkesi, Türkiye bir kongre turizmi ülkesi, Türkiye bir sağlık turizmi ülkesi, Türkiye bir Kültür turizmi ülkesi, Türkiye bir doğa turizmi ülkesi, Türkiye bir...

Bu liste böyle devam ediyor. Haksız da değiller ama Türkiye gerçekten Turizm alanında dünyanın en zengin coğrafyalarından bir tanesidir. Sayılan bu özellikleri ise diğer ülkelere göre çok fazla zengin çok da kıymetlidir. Ancak durum sistemsizlik ten dolayı eksik ve sakat giden turizm sektörüdür.

Bugün turizmi sadece gelir kapısı olarak değerlendirmek yanlış olacağı gibi yine sadece turizm geçmişi bize anlatacak bir kaynak değildir. Turizm ülkelerin birbiriyle olan diyaloglarını iyileştirecek ve ülkelerin bir sonraki döneme ortak stratejilerler, çalışmalar yapabilmelerine neden olacak önemli bir kaynaktır. İşte turizm böyle bakmak gerekiyor.

Birçok şey de geç kaldığımız gibi Turizm alanında da çok geride kaldık. Ancak bilinmeli ki kötü bir durumda değiliz. Dünya dünyadaki turizm payından çok daha fazlasını alabilme kabiliyetimiz bulunmakta. Sadece yapılması gereken ilgili kişilerin bir araya gelmesi ilgili kişilerle Bu plan en az on yıl boyunca hayatımızın içinde sürdürülmeli ve gelecek nesillere de bu planı iyileştirmeleri doğrultusunda adımlar atması  hissettirmesi gerekir. İşte o zaman hakkımızı almış, kültürümüzü tanıtmış, coğrafyamızın nimetlerinden yararlanmış ve dünya ülkeleriyle diyaloglarımızın en üst noktaya gelmiş olduğunu göreceğiz.

O zaman yapılması gereken tek şey sistematik ve planlı hareket etmek. Sizce zor mu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.