Hava Durumu

Ufak Tefek Cinayetler

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2017 12:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 12:15

Bazı hırslı insanlar, çıkarlar elde etmek için normal insanlar gibi çalışmanın yanında, amaçlarına ulaşmak için ona buna yalan söyleyerek ya da insanları birbirine düşürerek kazanmak ve her şeyi yapmayı amaçlarına ulaştıracak en kolay yol zannederler. Benim şahsi görüşüm dürüstlük her zaman kazandırır çünkü yalan ya da aldatma er ya da geç ortaya çıkar ve sonu hüsran ile biter.

Ufak tefek cinayetler de tam bu konuyu işliyor, aslında konu basit, dört birbirinden farklı kadın, dört ayrı güç, dört kız arkadaşın aralarındaki iktidar kavgası ve bu hırsa kurban olan arkadaşları ve çekişmeleri. Geçmişten kalan hesaplaşmanın, şimdi ki zamana kadar uzanan hesaplaşmaları, günden güne hesaplaşma ve kavgalar büyüyor ve sonuç bir cinayete kadar varıyor

Bu aralar dizi büyük bir seyirci kitlesinin dikkatini çekmeyi başardı. Reytinglere göre AB ve 20+ABC1 grubunun zirvesinde. Dizinin kadrosu harika, Gökçe Bahadır, Mert Fırat, Bade İşçil, Aslıhan Gürbüz, Selim Bayraktar, Yıldırım Şahinler.

Dizinin yönetmenleri, Ali Bilgin ve Deniz Yorulmazer dizi için ayrı bir özen göstermişler, resmen moda programı gibi dizideki mekanlar, oyuncuların trend elbiseleri, herkes moda dergisinden çıkmış gibi. Bunun yanında en ilgimi çeken şey ise Mert Fırat'ın yönettiği şirketin ve çalışmaların gerçekçi olması, şimdiye kadar izlediğim dizi ya da filmlerde işadamları var ama akşama kadar geziyorlar bu konuda dizi gerçekçi olmuş.

Sıkı durun bu dizinin senaristi Meriç Acemi, hiç bitmeyen dizi "Çocuklar Duymasın’ın ilk bölümlerinde rahmetli Vatan Şaşmaz' ın peşinden koşan, Haluk'un sekreteri" Yasemin" vardı, hatırladınız mı?. O yasemin yani gerçek adı ile "Meriç Acemi" bu dizinin senaryo yazarı. Meriç Acemi, benimde çok beğendiğim, Robert McKee's senaryo okulu mezunu bir yazar, oyuncu. Oyuncu demişken; Çocuklar Duymasın, Ayrılsak da Beraberiz, Reyting Hamdi gibi dizilerde oynamış. Senaryo yazarlığına gelince, başarısız dizi Muck'un, Aşk Ekmek Hayaller ve en son Kiralık Aşk filmi ile çıkış yakalamış yazar.

Meriç Acemi’nin ilk senaryosu değil, Ufak Tefek Cinayetler. Daha önce Deniz Coşkun ile geçen sezonun beğenilen dizisi "Kiralık Aşk"la kendini ispatlamış bir yazar. Dizinin hikayesin de; biraz "Grow up", biraz "Pretty Little Lies" karışımı gibi. Aslında bunu bir tek ben düşünmemiş olacağım ki Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu Meriç Acemi'ye sormuş.

Meriç Acemi; "Bunu bekliyordum aslında, dünya'da böyle bir trend var, Flash Forward ise diziye heyecan katıyor. Dünya dizileri satan bir ülkenin, böyle bir risk (kopya çekmek) almasının mümkün olamaz, olmamalıdır zaten" diye cevap vermiş.

Kopya dizilerden bıkmış biri olarak, gerçi bazen kopya dizi aslından da iyi olabiliyor.

Senaryo başarılı, hikâyenin kendine has bir üslubu var. Onun bunun kopyası diyenlere cevabım var; "dünyadaki konular hep aynı aslında önemli olan işleyiş tarzı." Bu dizinin en güzel tarafı, sıradan hayatların içindeki o ince dönemeçleri göz önüne sermesi.  Meriç Acemi'de bence başarmış tebrik ederim. Başarılı bir çalışma.Bu aralar seyredilmeye değer bir dizi. İyi seyirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.