Hava Durumu

Valimiz hoş geldiniz...

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2018 12:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 12:13
 

Bursa ili Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Şehrin büyüklüğü; şehrin içinde barındırdığı kıymetleri ile ölçülür. Oldum olası Bursa'yı hep sevmişimdir. Bu nedenle de Bursa da görev yapacak herkesin Bursa'ya katkı koymasını canı gönülden istemek deyim.

Çünkü Bursa;

Sanayi kentidir,

Kültür ve turizm kentidir,

Tarım ve hayvancılık kentidir,

Kongre ve sağlık kentidir,

Yani Bursa Türkiye'nin önemli kavşak noktasında bulunan bir kenttir. Bursa'nın katma değeri ve üretkenliği, ülkemiz için çok önemlidir.

Bursa büyüdükçe birçok sorunda şehri sarmaktadır. Nedir bu sorunlar dersek?

Çarpık kentleşme sorunu,

Ulaşım problemleri,

Sağlık yatırımları,            

Denetim mekanizmalarının işlev problemi

Plansız büyüme               sorunu,

Sosyal alan eksikliği problemi,

Kentlilik kimliği sorunu,

Suriyeliler sorunu,

Sanayi, üniversite ilişkisi sorunu,

Altyapı ve kentsel dönüşüm sorunu,

Yukarıda saydığım sorunların bir kısmı. Sayılabilecek daha nice sorun bulunmaktadır. Ancak bilinmesi gereken bir durum vardır ki o da bu kadar sorun olmasına rağmen bu sorunları çözecek daha büyük bir gücün bu şehirde olmasıdır. Hem enerji bakımından,  hem verimli yer altı ve yer üstü kaynakları olmasından dolayı hem de akılı yöneticilerin olmasından dolayı şanslı bir kenttir. Yani sorunlarımızı çözebilecek her şey var.

Bursa 4 ay sonra yerel seçimlerle yerel yöneticilerini belirleyecektir. Yerel yöneticilerin Bursa'ya yapacağı çok hizmet bulunmaktadır. Yerel seçimlere 4 ay kala yeni valinin göreve başlamasıyla, Bursa'nın ortak akıl çerçevesinde, hareket edeceğini ön görmekteyim. Bunu nereden mi anladım?

Hemen açıklayayım...

Gazete Bursa ailesi olarak, yeni valimiz Yakup CANBOLAT beyefendiye dün hoş geldiniz demek için Valilik makamında ziyarete gittik. Kendileri bizi; samimi ve güler yüzlü bir şekilde karşıladı. Özellikle bu yönü bizleri ziyadesiyle memnun etti. Çünkü Bursa, huzurunda kenti olan şehirdir. Valinin de güler yüzlü olması o nedenle çok önemlidir.

Valimize Bursa'da ilk karşılaştığı ve ilk dikkatini çeken neler olduğunu sorduk.

Anlatmaya bir başladı; dağından-denizine, altyapısından-trafiğine, sanayisinden-turizmine, tarihi mimarisinden-tarımına ve Bursa şehrinin ülke ekonomisindeki yerinden-farklı kültürlerden insanların bir arada olduğu bir şehrin özellikleri ne kadar her şeyine Vakıf olduğunu bize hissettirdi. Yeni gelmiş olmasına rağmen aldığı bilgiler ışığında şehri tanımak için hızlı adımlar attığını bize hissettirdi. Hem sorunlardan hem de çözüm yollarının ne şekilde olması gerektiğinden bahsederken hissettim ki, Bursa'nın geleceği güzel olacak.

Şehrin tüm dinamikleri ile ortak akıl çerçevesinde iyileştirmeler yapacağının sinyallerini ortaya koydu.

Bursa’da taşın üstüne taş koyan herkes bizim için çok kıymetlidir. Yeni valimiz de taş üstüne taş koymaya gelmiş. Şehrin sorunlarını iyileştirmeye gelmiş olduğunu açıkça ziyarette gösterdi. Kendilerinin bizi ağırlayışından misafirperverliğini gördüğümüz gibi aynı zamanda sorunlara da çözüm odaklı gözler ile baktığını bize aktardı. Bursa için büyük bir şans. Yeni görevinde başarılar dileriz.

Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT beyefendi şehrimize hoş geldiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.