Hava Durumu

Vatandaş liderleri tartıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2019 11:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 11:54
 

Günümüz Türkiye'sinde lider ve liderlik kavramı toplumun her kesiminde konuşulmaya başlandı. Lider kimdir, nedir ve hangi özelliklere sahiptir diye sorduğumuzda aklımıza gelen ilk tanım; "Lider, özüyle ve sözüyle her zaman kendini hissettiren ve gönüllerde yaşamasını bilen bir şahsiyettir. O, görünüşündeki inandırıcılığı, anlayışındaki derinliği, görüşlerindeki inceliği, hatasındaki genişliği, tespitlerindeki sağlamlığı, öğrenme aşkı, öğretme istidadı ve uhdesine aldığı her şeyin üstesinden gelebilme yeteneğiyle istemediği halde dikkatleri üzerinde toplayan, sevilen, sayılan, gözdeleşen, dolayısıyla da binlerin, yüz binlerin her zaman uğrunda ölmeye hazır oldukları bir seviye insanıdır." oldu. Lider bir seviye insanıdır. Arkasında binleri, milyonları sürükleyen kişidir. Türk toplumu tarihinde kazandığı başarılarla zirvelerde gezen pek çok lideri barındırmıştır. Vizyon sahibi, varlığını yaptığı işle bütünleştiren kişiler, gözünü budaktan sakınmayan, atılımcı ve cesur karakterler.

Çünkü lider, vizyonu ortaya koyandır, belediyesinin sınırlarında iyi tanımlamış, spesifik, ulaşması zor ancak ulaşılabilir, belediyesi içinde konu ile ilgili tarafları aynı amaç etrafında birleştirip, tüm işleyişi bu vizyona doğru iten, kaynakları bu yönde doğru kullanabilen kişilerin olması gerekmektedir.

Gelelim bu kadar şeyi niçin yazdığıma. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partiler tek tek adaylarını ortaya koymaya başladı. Ancak bu adayların bir kısmı bölgelerinde kabul görürken bir kısmı hala sancılı günler yaşamaktadır.

Türkiye’nin birçok bölgesinde bu durum yaşandığı gibi, Bursa’da daha büyük sancılar yaşayan bölgeler bulunmaktadır. Tabi bu durumun nedeni bugün ittifaklıkların olmasından kaynaklanmaktadır ancak aşılabilecek durumlar ortada. Bugün siyasi parti liderleri sokağa kesinlikle kulak vermelidir. Sokak bugün liderlik vasfını çok fazla konuşmaktadır.  Bende sokağa çıktığımda, Bursa adaylarını değerlendirirken bazı kıstaslar dahilinde değerlendirmektedir. Bende kendi imkanlarımla sohbet ettiğim insanların istediği liderlik özelliklerinde en çok aranandan başlayarak az aranan özellikleri sıraladım. 

Listeye sizde göz atın bakalım?

Yerel Seçimlerde Oy Verme Eğilimini Arttıran Belediye Başkan Adayı Özellikleri ( En çok aranandan – en az aranana doğru )

Dürüst olması

Hukukun gücüne inanması

Çalışkan olması

Üretken olması

Halkın içinde olması

Güvenilir olması

Yardımsever olması

Kendisine oy vermeyenlere de iyi davranması

Vatandaşın yanında olduğunu hissettirmesi

İş bitirici olması

Laik olması

Atatürkçü olması

Milliyetçi olması

Dini vecibelerini yerine getiriyor olması

Kendi siyasi partisinin fikirleri dışındaki fikirlere de açık olması

Yüksek eğitimli olması

Deneyimli olması

Becerikli olması

Genç olması

İktidar partisi ile iyi ilişkiler içinde olması

Gece yaşantısı olmaması

Listeyi tam olarak içleştirdikten sonra mevcut adayları bir değerlendirerek doğru özetlemiş miyim bir bakın ve sizin kıstaslarınızda bu doğrultuda mı bir değerlendirin?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.