Hava Durumu

Yalakalık mı?

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2019 00:00
 

Bugünlerde hem sinirliyim ve bir o kadarda üzgünüm. Çünkü insanlar işin kolayını çok önceleri bulmuş ve hala bin bir çeşidi ile karşımıza çıkarak devam etmekte. Yalaka oldun mu; ihale senin, iş senin, tayin senin.

  Bugünlerde daha fazla görmeye başladığım ve her ortamda daha bir kabul gören durum haline dönüştüğünü gördüğüm için daha bir kızgınım. "Kralın biri patlıcanı çok severmiş. Patlıcandan her bahsettiğinde, soytarısı iç geçirir kralı tasdik edermiş.

Yalakalık deyince hep bildiğim ve sürekli anlatmaktan kendimi alıkoyamadığım bir hikâyeyi anlatayım size.

Kral; “Patlıcan dolma gerçekten mükemmel bir yemek” diye konuşsa, soytarı atılır "evet patlıcan dolmanın üzerine yemek tanımam” dermiş. Kral patlıcan musakkadan bahsetse, soytarı "ah var mı patlıcan musakka gibi bir yemek'' diye söze başlarmış. Kral "üç öğün patlıcan kızartma olsa yerim" dediğinde soytarı yine "bir ömür patlıcan kızartma yiyebilirim'' dermiş.

Zaman geçtikçe Kral patlıcandan bıkmış nefret eder olmuş. "Bu patlıcan yemeğini nasıl yerler bilmem. Böyle tiksindirici bir yemek daha olamaz" demiş.

Soytarı "haklısınız kralım millette ne mide var. Aslında tüm patlıcan yemeklerini yasaklamak lazım" demiş. Soytarının daha önceki söylediklerini bilen bir kişi “Yahu! Daha düne kadar sen değil miydin patlıcan yemeğini öve öve göklere çıkaran?” diye sorduğunda soytarı atılmış, “Ben Kralın Soytarısıyım patlıcanın değil."

Yalakalık ve yağcılık, kendisine saygısını kaybetmiş insanların kendi çıkarları uğruna başkalarına gereksiz ya da hak etmediği iltifatlarda bulunmasıdır. Kısaca dalkavukluktur demek hiç yalan olmaz herhalde. Yalakalık  ve yağcılık yapanların kendisine saygısının kalmadığı gibi kendi çıkarları için başkalarını kolayca tehlikeyi atabileceklerini açıkça bilmeliyiz. En yakın arkadaşınız bile olsa kendi çıkarı varsa emin olun ki size vereceği zarar gerçekten çok büyüktür. Kısaca yalakalara dalkavuk demek hiçte yanlış olmaz...

Tabi birde olayın diğer boyutu var o da yalakalığı herkes yapamaz yani yalaka deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü yalakalık gerçekten çok özel bir yetenek ister.

Bu sanat sahibinin sırtı yere gelmez. Kişiyi basamakların en yükseğinde tutar. İnsanlığın var oluşundan beri müşterisi vardır dalkavukluk denilen mesleğin. Alıcısını vardır her dönemde. Bazıları için yalakalık bir yaşam biçimidir. Geçim kaynağıdır onlar için. Zamanla onların kanına işler yalakalık yapmak. Artık kendini tutamaz bu tipler her an yalakalık yapmak için yeni krallar bulurlar. Son günlerde medyada, siyasette, kamu/kurum ve kuruluşlarda daha fazla görür olmadık mı? Dün övgüler ile yücelttikleri kişileri bugün nefretlerle yerin dibine sokan kişiler açıkça yalakalıkta zirve yapan kişilerdir.

Eeee onlar da patlıcan için değil, çıkarları için kimi daha çok kullanmak istiyorlarsa ona dalkavukluk yapacaklar elbette. Gerçekten anlamak mümkün değil…

Şimdi diyecekler ki bunun adı yalakalık değildir. Yok, arkadaş tükürdüğünü yalamanın adı YALAKALIKTIR.

Kim için ne için yaparsanız yapın geçim kaynağımız bu deyin olsun bitsin.

Yalakaları gördünüz mü tanırsınız ama biraz size nasıl olduklarını anlatayım. Belki sizin bildiklerinize eklemeler yapabilirim sizde bir bakın. 

Toplumsal hayat ve toplumsal paylaşım nedir bilmezler.

Yalakalık sırnaşıktır, o nedenle asla defedilmezler.

Yalakalıktan hoşlanılmadığı söylenir ancak hayatın içinde eksik de olmazlar.

Liderin her yaptığını onaylayan, onunla ağlayıp onunla gülen, taklacı güvercinler, laklakçı leylekler, kraldan çok kralcılardır. Tabi onları yok edecek kişilerde yine akbabalardır.

Ona buna, sağa sola kuyruk kaldıranlar.

Hayatın ve yaşamın en tehlikeli kesimini oluştururlar.

Bir bakmışsın gizli tanık olarak çıkıvermiş karşınıza, bir bakmışsın muhbir, bir bakmışsın özgürlükçü, bir bakmışsın senden ala demokrat olurlar.

Özetle, kalıpsızlığın ve çapsızlığın adıdır yalakalık.

Bu kişilerin kimler olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz o nedenle tek tek isim saymadım. Maazallah birini unutursak haksızlık yaparız.

Siz şimdi başlamışsınızdır herhalde isimleri alt alta koymaya. İnşallah o isimlerden tez zamanda kurtulursunuz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.