Hava Durumu

Yardım Elinin İsmi Ne Olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2018 12:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 12:49
Adana’ da 3 yaşındaki kız çocuğuna yapılan tecavüz, bireysel bir sorun değildir...

Sapık düğün evinde, tek başına bir odada uyuyan kız çocuğuna saldırmıştır ve ailenin komşusudur. Tecavüzcü, davetli olmadığı halde komşusunun düğününe alkollü şekilde katılmıştır. Bu olayla anneler, evlatlarını gözünün önünden ayıramayacağına kanaat getirdi.

Bu vahşet; anneleri, babaları, kadınları, kızları, erkekleri ve delikanlıları yaralamıştır. İnsanlık dışı ve kasıtlı suçun cezası; insan olanlar tarafından, “idam” ya da “kısasa kısas” biçilmiştir. Getirilen ceza önerileri, Adalet Bakanlığı’ na sosyal medyadan duyurulmuştur ve imzalanan kampanyalarla iletilmiştir.

Bu ağır suça; unutulanları, saklananları ve adil ceza almayanları ekleyelim. Ortaya çıkan oran, bizi daha nice geceler uyutmayacaktır… Bu suç, toplumsal bir sorundur.

Alışmadık… Alışmayalım! Bir ocağa düşen yangın, diğer ocaklara yayılmasın bilincindeyiz.

Ahlaki suç niteliğiyle anlattığımız olayı, hastalık boyutuyla da inceleyelim.

Engin Geçtan Normaldışı Davranışlar kitabında, Pedofiliyi Ruhsal Bozukluklar içerisinde anlatmaktadır. Parafililerden (Cinsel Davranış Sapmaları) olan Pedofili; cinsel isteklerin çocuğa yönlenmesini tanımlayan bir terimdir. Pedofiller, karşı cinsten olduğu gibi, kendi cinslerinden çocukları da seçebilirler.

Klinik çalışmalarda karşılaşılan pedofillerin çoğunda, narsisistik kişilik bozuklukları ve özellikle psikopatik öğeleri güçlü narsisistik karakter bozukluklarının varlığı gözlemlenmiştir.

Psikoloji terimlerinden anladığımız; bu ruhsal bozukluk, sağlık problemidir. Olayın iğrençliği hastalıkla örtülmemeli fakat sağlıkçılar önlem almalıdır.

Türk vatandaşı olarak biz yönlendirildiğimizde, sokakta tedbirli yürüyerek etrafımızı gözlemleriz. Yardıma ihtiyacı olanlara el uzatırız. Gerekli olayları, durumları ve kişileri ilgili mercilere bildiririz. Bunun için bizim uzanacağımız bir yardım eli olmalıdır.

Normaldışı davranışlar, takip altında olmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, birlikte çalışma yürüterek vatandaşları yönlendirmelidir.

Halkın duyarlılığını aşan olaylar, kontrol altına alınmadır. Aklın yolu birdir: “Dikkat çeken davranışlar, sağlık kontrolünden geçirilerek tedavisi sağlanmalıdır. Tedavisi sağlanamayan bireyler, sosyal ortamdan uzaklaştırılmalıdır.”

Bu yardım elinin ismi, acilen konmalıdır.

Bu yıl, havaya ilk cemre kışın düştü ve ağaçlar mevsimsiz çiçek açtı. Heyecanla canlanacağımız günler, zamansız gelince şaşırtıyor. Belki de, doğa insanlara şaşırmıştır…

İnsanın ve dünyanın doğasının bozulmadığı, gerçek baharı yaşamayı diliyorum.

Sağlıklı ve ahlaklı yaşadığımız günlere

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.