Hava Durumu

Yazıklar olsun…

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2018 12:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 12:25
 

Bugünlerde unuttuğumuz kadının ne olduğunu size hatırlatmak istemekteyim. Kadınlar bugün erkeğin zorbalığı ile hiç olmadık zorluklar içinde kaldığı bir dönemdeyiz. Son 30 yılda bize ne olduysa kadın sadece bir eşya gibi görenlerin artışa geçtiğini gördüğümüz günlerdeyiz.

Şaşkınlıkla kadına verilen zararları bugün izlemekteyim. Şaşkınım çünkü okuduğum, duyduğum ve gördüğüm her kadın olayında nasıl olurda kadına bu şekilde davranılır diye düşünmekteyim.

Size şimdi kadının ne olduğunu dilim döndükçe ifade edeceğim. Tek tek kadının ne demek olduğunu size anlatacağım.

- Kadın demek toprak demek doğuran, üreten, yaşatan, saklayan, pek tabi ki hayat iki cinsin üzerine kurulmuş demek biri olmadan diğeri de olmaz demek.

- Kadın demek neşe demek eğlence demek, dırdır demek, yemek yedirmek demek, çok gülmek çok ağlamak demek, kadın demek duygu demek duygulanmak demek.

- Kadın demek çocuk demek, her zaman çocuk kalbine sahip olmak demek. Masumluk demek.

- Kadın demek kırmızı pabuçlar demek, istediği pabuç için ortalığı birbirine katmak demek, kalbi kırılırsa yapmayacağı şey yok demek, kalbi hoş edilirse devirmeyeceği dağ yok demek.

- Kadın demek buğday demek, un demek, hamur demek, ekmek demek ve kadın bereket demek.

- Kadın demek güzel kokmak, temizlik demek.

- Kadın demek ayağında bir çocuk sallarken diğer çocuğa ders çalıştırmak bir yandan da adamın düğmesini dikmek demek.

- Kadın demek işyerinde çalışırken aklında alışveriş listesi yapmak, çocuğun ne yiyeceğini adamın hangi yemeği sevdiğini babasının ilaçlarını düşünmek demek.

- Kadın demek sevgisinin kutlanmasını bekleyen demek.

- Kadın demek hayatta en renkli en heyecanlı olan demek.

- Kadın demek yeri geldiğinde en şımarık yeri geldiğinde en oturaklı olmak demek.

- Kadın demek aynaya bakıp ben çok güzelim demek yada çığlık atıp eyvah sivilce diye bağırabilmek demek.

- Kadın demek uzun uzun aynaya bakabilmek demek.

- Kadın demek kendine güvenmek demek, korktuğunun üstüne gitmek demek.

- Kadın demek yemeği yakınca, tencereye bakıp kalan sağlar bizimdir diyebilmek demek.

- Kadın demek onca işin arasında yorgunluğu kızgınlığı geçsin kafası meşgul olsun mutlu olsun diye kanaviçe işlemek, etek dikmek, kocasının başına çorap örmek demek.

- Kadın dost demek, hayat arkadaşı demek, asla yalnız kalmayan demek.

- Kadın hayat demek, hayatın iki parçasından en eğlenceli olanı demek.

Kadın demenin o kadar çok anlamı var ki empati yapabildiğim kadarıyla nasıl gördüğümü size ifade etmeye çalıştım.

Bugün bunları niye mi yazıyorum. Çanakkale'nin Çan ilçesinde 4 Temmuzdan bu yana kayıp olan 22 yaşındaki zihinsel engelli kadın Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunup bir bağ evinde 25 kişinin taciz ve hatta iddialara göre tecavüz etmesine katlanamadığım için yazıyorum. Bu şerefsizleri ifşa edip toplumun tamamen dışında bırakılmasını istediğim için yazıyorum.

Yazıklar olsun sizin erkekliğinize, yazıklar olsun sizin insanlığınıza….

Bir kadın çerez almak için markete gidecek, kendini bilmez insanlığını yitirmiş kişilerce kaçırılacak… akıl alır gibi değil.

Eminim ki ülkemizin birçok yerinde kadın hak ettiği değerlerde değil. Eminim ki kadın istismar ediliyor. Yasalarca yaşam ve hürriyet hakkı devlettin güvencesi altında olmasına rağmen acayip acayip olaylar ile karşı karşıya kalınıyor.

Biz empati yaparken diğer yarımız derken bundan daha kötüsünü düşünmüyorken, bu şerefsizler kadına nasıl zarar verebilirler gerçekten anlamış değilim.

Uluslararası anlaşmalar gereği kadın toplumda eşit görülürken ve hatta bu anlaşmalara taraf olurken uygulamalarda kadının nerede olduğunu gören olmuyor bile.

Yeni başkanlık sisteminde kadın konusunun nasıl değerlendirileceğini açıkça çok merak etmekteyim. Teorikte kadın baş tacıyken, uygulamada kadın yok ediliyorsa, Türkiye aynı tas, aynı hamam olarak devam ettiğini bize gösterecektir.

Siz siz olunuz ve kadına yapılan her kötü muamele karşısında kollu kuvvetleri göreve çağırın ve o kötü muameleciyi toplumsal tüm alanlar da ifşa ediniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.