Hava Durumu

Yeni bakanlarımız

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2017 12:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 12:31

Yapılan son bakanlar kurulu değişikliği ile yeni bakanlar tek tek koltuklarına oturmaya başladı. Tabi bu safer muhalefetten daha fazla iktidar partinin mensupları tarafından yeni bakanlar konuşuldu. Bu konuşmaların bazıları iyi temenniler üzerine bazıları ise tamamen uygun kişilerin seçilmediğine ilişkin oldu.

Parti üst kurulunun seçtiği yeni bakanlar Akparti tabanında “hak etti, etmedi” diye konuşulurken, sosyal medya ve diğer çevrelerde ise “fetöcü ve niye bu kişi” seçtiler tartışması ağırlıklı olarak gerçekleşti.

Şuan parti içinde ve parti dışındaki bu tartışmaları hem iyi değerlendiriyorum hem de çok yersiz olarak bulmaktayım. İyi bulmamın nedeni gelen kişilerin hangi koltuğa oturduğu bakmazsızın görevi sürecinde yapması gerekenlerin hatırlatması olarak görürken, yersiz bulmamın nedeni ise  seçilen bakanların süreç içinde değerlendiriliyor ve haksız yapılan değerlendirmeler yüzünden insanları, insanlara küstürmenin fitili olarak değerlendiriyorum.

Şuan seçilen bakanlarımızın yoğun bir gündemi bulunmaktadır. Ohal kanunları ile beraber toplumun nabzını tutarken, toplumun ihtiyaçlarına göre icraatlar gerçekleştirmeye çalışacaklardır.

İcranın başı olmak bu ülkede gerçekten çok zor olduğunu bilmekle beraber tüm bakanlara yeni görevlerinde kolaylıklar dilerim.

Daha önceki birçok yazımda belirtmiştim. Bu ülkenin en önemli ihtiyacı çalışan bir sitem kurmaktır. Malum 2019 da bir seçim yapılacaktır. Bu seçime kadar mevcut bakanlıklar sistemi canlandırmaya ve eksiklerini gidermeye çalışacaktır. Tabi Ohal kararlarının içinde birçok engeller bununla birlikte dünyadaki terörizm ve uluslarası politikaların etkileri nedeniyle dar alanda kendilerine çalışma alanları yaratmaya çalışacaklardır. Geçmiş dönemden alınan bakanlıklar, mevcut bakanlara devredilirken birçok sorunu ve çözülmesi gereken durumları ile bırakılmıştır. Bu durum karşısında öncelikle bakanlarımız sorun tespiti yapacak ve ellerindeki imkanlar doğrultusunda iyileştirmeler yapacaklardır.

Örnek verecek olunursak; Gençlik ve Spor Bakanı, spora yaptığı yatırımı gençliğin potansiyelini ve üretebirliğinin artırmasına katkılar sağlanmasını fark edecek.

Adalet Bakanı uzun yargılama süreçleri başta olmak kaydıyla adalet kavramını yeniden şekillendirmeye mesai harcayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, emeklilik yaşı, çalışma güvenliği, mesleki gelişmeler ve istihdam gibi konular üzerine önemli mesailer harcayacak.

Maliye Bakanı, vergilendirme, özelleştirme ve denetleme üzerine yoğun mesailer harcayacak.

Tabi her bakanlık kendisiyle ilgili yoğun mesailer harcayacak. Harcaması da gerekmektedir. Çünkü Türkiye Devleti’nin birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların çözüm noktası ise doğrudan doğruya bakanlıklarımız olacaktır. 2019 yılına kadar icraatları doğrultusunda neler yaptığını görüp değerlendireceğiz. Ancak bu dönem diğer dönemlerden biraz farklı olacağını düşünüyorum. Yazımın başında da belirttiğim gibi hiçbir bakanlar kurulu seçimi sonrası bu kadar konuşulmadı. Deme ki önümüzdeki günlerde yapılan yanlışlıklar ve eksiklikler noktasında vatandaş takipçi olacak. Bu takipçiliği yaparken takdiri en fazla yapacakları zaman dilimi de olacak. Kendilerine zorlu yolculukta kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.