Hava Durumu

101 yıllık destan

Bugün, tarihin en büyük destanlarından Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
101 yıllık destan
 Ulu Önder Atatürk ve kahraman Türk askeri, 18 Mart 1915'te tüm dünyaya Çanakkale'nin geçilmezliğini ilan etti. Mehmetçiğin canı pahasına destan yazdığı, Atatürk'ün askeri deha olarak tarihteki yerini aldığı Çanakkale Zaferi'nin üzerinden tam 101 yıl geçti. 


18 Mart, Birinci Dünya Savaşı için de ayrı bir özelliği olan tarih kuşkusuz... O gün, tarihin kaderini değiştirmesi açısından büyük önem taşıyor. 


İngiliz ve Fransız kuvvetlerine karşı bir yıl süren muharebeler, 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferiyle noktalanmıştı. Türkiye'nin geleceği için de bir dönüm noktasıydı bu.

Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen dünyanın en güçlü donanmasını püskürterek çok önemli bir zafer kazanan Türk ordusu, bundan sonra cephe savaşlarının geçeceği kara çıkarmalarına karşı amansız ve çok kanlı bir savunma yaptı. Türkler canları pahasına büyük bir zafer kazandı. Çanakkale'nin geçilmezliği, tüm dünyaya kanıtlandı.


Bir ulusun kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü, yıllardır minnetle kutluyoruz.


'Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum'
 

Çanakkale Savaşı'nın en önemli kritik noktalarında hep Mustafa Kemal vardı. Ulu Önder'in 'Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' dediği bu savaşlarda, Mehmetçik öldürmek ve ölmek için düşmana atıldı. Mustafa Kemal, düşmanı büyük hezimete uğratarak, Çanakkale Savaşı'nın kaderini belirledi. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.