Hava Durumu

15 Temmuz'u şiirler anlatacak

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu hikaye ve şiir yarışması düzenliyor. İki kategoride yapılacak ödüllü yarışmaya her yaştan vatandaş katılım sağlayabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
15 Temmuz'u  şiirler anlatacak

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak etkinliklerle ilgili hazırlıklar başladı. İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu hikaye ve şiir yarışmasıyla ilgili bugün Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve yarışmanın değerlendirme komisyonunda yer alan öğretmenler katıldı.

8 BİN TL ÖDÜL DAĞITILACAK

Başkan Aktaş, yarışmanın iki kategoride yapılacağını ifade ederek teknik detaylar hakkında da bilgiler verdi. Aktaş, “Değerlendirme Milli Eğitim’den bizlere destek veren hocalarımız tarafından yapılacak. İnegöl Belediyesi’nden de Basın Halkla İlişkiler Müdürümüzün olduğu bir organizasyon. Yarışma iki kategoride yapılacak. 1’incilere 2000 TL, 2’ncilere 1250 TL ve 3’üncülere de 750 TL olmak üzere bir para ödülü söz konusu. Yarışma hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz ile www.inegöl.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Tabi burada ortaya koyulan hikaye ve şiirleri kitaplaştırarak bir sergiyle de taçlandırmayı düşünüyoruz. Ben tekrar bu geceye ve bu insanlığa yapılmak istenen bu kanlı darbe girişimini anlamayı ve bu psikolojiyi yıllarca bünyemizde muhafaza ederek bundan sonra daha bilinçli olmayı Cenabı Allah inşallah bizlere nasip etsin. Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

YARIŞMAYA KATILMANIN ŞARTLARI

Yarışmanın şartnamesine ilişkin de bilgi veren Bilican, “Başkanımız ekibiyle birlikte hikaye ve şiir yarışması teklifini bizlere sundu. Biz de memnuniyetle karşıladık. Şube Müdürümüz Ali Doğru Başkanlığında bir komisyon oluşturduk. “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu hikaye ve şiir yarışması düzenlenecek. Arkadaşlarımız bunun bir şartnamesini oluşturdular. Bu yarışmadaki amaç ve kapsam şudur; ülkemizde yaşanan darbelere dikkat çekmek ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin oluşturduğu travmanın genç nesiller üzerindeki etkisini anlamak için İnegöl Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 7’den 70’e tüm halkımızın katılımını destekleyen hikaye ve şiir yarışması düzenlenecek. Yarışmaya herkes katılabilecek. Yarışmaya katılanlar hikaye türündeki eserleri bilgisayarda yazarsa 3 sayfayı geçmeyecek, el yazısı olduğu takdirde de 5 sayfayı geçmeyecek. Yarışmaya katılacaklar eserlerini 10 Haziran ile 3 Temmuz arasında teslim edecekler. Eserler İnegöl Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen veya posta ile teslim edilecektir. Değerlendirme neticesinde dereceye giren eserlerin sahiplerine de 15 Temmuz günü ödülleri takdim edilecektir. Ben bu yarışma için İnegöl Belediyesi ve Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Abdullah KUMTEPE

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.