Hava Durumu

150 Yıllık Sıkıntı 1.5 Ayda Çözüldü

Orhangazi Belediyesi, yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip Mahmudiye Mahallesi’nin eskimiş içme suyu hattını ve ilk defa yapılan kanalizasyon hattı çalışmalarını 1.5 ay içerisinde tamamladı. Mahalleye jet hızı ile parke taşları da gönderilirken, sırada üst yapı var.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
150 Yıllık Sıkıntı 1.5 Ayda Çözüldü
 Orhangazi’nin en uzak yerleşim yerlerinden birisi olan ve 2014 yılında köy statüsünden mahalleye dönüşen Mahmudiye’de büyük mutluluk yaşanıyor. Mahmudiye’nin tarihteki en büyük yatırımı gördüğünü söyleyen Muhtar Kadir Altıntaş, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a büyük şükran borçlu olduklarını açıkladı.
"LAĞIM YOLLARA TAŞIYORDU"
Mahmudiye’nin yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Altıntaş, “Köyümüzde 80 hanede 220 kişi yaşıyor. Eskimiş bir içme suyu hattımız vardı. Kanalizasyonumuz ise hiç olmadı. Bu nedenle lağımlar yollara taşıyordu. Özellikle sıcak havalarda sinekten geçilmiyordu. Altyapıyla ilgili sorunu yaklaşık 6 önce Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a aktardık. Başkan hemen ilgili birimlere yönlendirdi. BUSKİ ile görüştükten sonra çalışma başlatıldı. 150 yıllık geçmişimizde hiç olmayan kanalizasyon hattı da, eskimiş içme suyu hattı da 1.5 ay içerisinde yapıldı. Ayrıca ekipler 2 bin metre altyapı hattı döşedi" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile kısa sürede birçok hizmet aldıklarını söyleyen Altıntaş, “Onca zaman hizmetten mahrum kalan köylünün yüzü bu dönemde güldü. Hem Orhangazi Belediyesi, hem Büyükşehir Belediyesi her şeyimize yetişmeye çalışıyor. Seralarımızın hepsinin naylonlarını hibe ile aldık. Piknik alanımıza modern masalar konuldu. Altyapı ise bizim için en önemli çalışma oldu. Bu yılki kadar hizmeti hiç görmedik. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, Orhangazi Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan’a minnet borcumuz var” dedi.
SIRADA ÜST YAPI VAR
150 yıllık altyapı sorununu 1.5 ayda tamamlayarak Mahmudiye Mahallesi’nin en büyük sıkıntısı çözen belediye, üst yapı çalışmalarına da jet hızıyla başladı. Altyapı nedeniyle bozulan yollara döşenmek üzere 2 bin 500 metre parke taşı Mahmudiye’ye gönderildi. Aldıkları hizmetlerden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Muhtar Altıntaş, “Parke taşlarının döşenmesinden sonra köyümüzün en büyük sorunu tüm yönleri ile çözüme kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.