Hava Durumu

‘5. Altın Mobilya’ Makedonya’nın Oldu

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 30’uncu Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen “Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması” büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Tüm ekiplerin birbirinden güzel şovlarını sunduğu yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucu Makedonya 1’inci oldu. Adige’nin 2’nci, Kırgızistan’ın 3’üncü olduğu yarışmada, Kosova’ya ise mansiyon ödülü verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘5. Altın Mobilya’ Makedonya’nın Oldu

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin yurt dışından gelen ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen halk dansları ayağının finali 5. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması ile gerçekleştirildi. Çarşamba akşamı Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi’nde (AGM) yurt dışından gelen 9 ülkenin halk dansları ekiplerinin katıldığı yarışma, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Gecenin finalinde Makedonya ekibi, jüriden en fazla puanı alarak bu yılki Altın Mobilyanın sahibi oldu.

9 ÜLKE KATILDI
21.00’da başlayan yarışma, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle start aldı. Yarışmada; Adige, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya ekipleri boy gösterdi. Her ülkenin ekip sorumlusunun jüri koltuğuna oturduğu yarışmada, ülkeler birbirlerine oy verdi. 10’ar dakikalık gösterilerini sunan konuk ekipler, şovlarıyla AGM’yi dolduran İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşattı.

Coşkunun doruk noktaya ulaştığı 5. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasında jüri, ekipler arasında puanlama yaparken ince eleyip sık dokudu. Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İnegöl’deki yerel kültür derneklerinin temsilcileri ve yurt dışından gelen delegasyonlar da katıldı. Konuklar halk dansları ekiplerinin gösterileriyle gecenin coşkusuna ortak oldu.

MEHTERLİ FİNAL
Gösterilerin sunulmasının ardından sahne bu kez İnegöl Tarihi Mehterine bırakıldı. Festivalin başlangıcında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne öncülük eden Mehteran, finali de büyük bir coşkuyla yaptı.

SPONSORLARA PLAKET
Gösteriler sonrası sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivale sponsor olan Çilek Mobilya, Özdilek Alışveriş Merkezi, Serra Sünger, Mobiliyum AVM, İsko Dokuma İşletmeleri SANKO, İnegöl Mobilya Ticaret Merkezi (İMOTİM), İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Küçükçalık AŞ ve İnegöl AVM’nin temsilcilerine plaket takdiminde bulundu.

“İNEGÖL İŞTE BU”
Burada bir konuşma da yapan Başkan Aktaş, 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında bu akşam halk dansları adına final diyebileceğimiz bir gecenin yaşandığını ifade etti. 5. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının tamamlandığını belirten Aktaş, “Bana göre öyle güzel bir tablo ortaya koydunuz ki; İnegöl işte bu. Kafkaslardan, Balkanlardan, Anadolu’nun değişik yörelerinden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir şehir İnegöl. 30 senedir düzenlediğimiz Kültür Sanat Festivallerimizde eski Belediye Başkanımız Muhittin Tanoğlu ile başlayıp şuanda da aramızda bulunan Cemal Arık ile devam eden, rahmetli Hikmet Şahin ile daha da yükselen ve 13 seneden beri de dönemim içerisinde devam eden festivallerle bu güzelliği ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

MÜKEMMEL BİR TABLO ORTAYA ÇIKTI
Yarışmaya katılan tüm ekiplerin alkışı hak ettiğini de vurgulayan Aktaş, “Gerçekten bu sene mükemmel bir tablo ortaya çıkardılar. Dereceyi ben de şuanda çok merak ediyorum. Biliyorsunuz jüri puanları birbirlerine veriyor. Nihayetinde onların belirlediği dereceyi birazdan açıklayacağız” diye konuştu.

YEREL KÜLTÜR DERNEKLERİ VE PERSONELE TEŞEKKÜR
Festivalde emeği geçen yerel kültür dernekleri ve personelini de unutmayan Aktaş, “Bu arada bu festivali belki siz 14 Temmuz’dan beri izliyorsunuz ama 6 aylık bir çalışma süreci var. Bu akşam yerel derneklerimiz yok. Allah hepsinden razı olsun. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bu güzelliğin ana sebeplerinden biri oldular. Burada her şey bir düzen ve plan dahilinde devam ediyorsa bu yapılan çalışmaların neticesindedir. Bu çalışmaların tamamında bir ekip çalışması var. Ben bu ekibin başıyım. Cenabı Allah sizler destek verdiniz. Ekip arkadaşlarım arı gibi çalışıyor. Buradaki güvenliklerden tutun da bu işin planlamasına, diğer bölümlerine kadar bir sürü emek var” ifadelerinde bulundu.

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR”
Konuşmasının sonunda festivalin sponsor firmalarına değinen Aktaş, “Marifet iltifata tabidir. Eğer bir destek varsa, katkı varsa o insanların reklamını yapmak lazım. Çilek Mobilya, Özdilek Alışveriş Merkezi, Serra Sünger, Mobiliyum AVM, İsko Dokuma İşletmeleri SANKO, İnegöl Mobilya Ticaret Merkezi (İMOTİM), İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Küçükçalık AŞ ve İnegöl AVM’ye de sizlerden kuvvetli bir alkış istiyorum. Bu festivalin gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan maddi manevi kim varsa yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ALTIN MOBİLYA MAKEDONYA’NIN
Konuşmasının ardından Aktaş, jürinin yaptığı puanlama sonucu dereceye giren ve Altın Mobilya’yı almaya hak kazanan ülkeyi açıklamak üzere hazırlanan zarfları eline aldı. Mansiyon ödülünden başlamak üzere dereceleri açıklayan Aktaş, mansiyona layık görülen Kosova’ya 500 Dolar, yarışmada 3’üncü olan Kırgızistan’a 1000 Dolar, 2’nci olan Adige’ye 1500 Dolar ve Altın Mobilyayı almaya hak kazanan Makedonya’ya ise 2000 Dolarlık hediye çeklerini de takdim etti.

YARIŞMA BİTTİ FESTİVAL SÜRÜYOR
Makedonya ekibi 1’inci olduklarının açıklanmasının ardından büyük bir coşku yaşarken, sahnede de konfetiler ve müzikle coşku bir anda yükseldi. 5. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması, bu muhteşem finalle son buldu. Festival ise Pazar akşamı yapılacak Mustafa Keser konserine kadar çeşitli konserler ve çadır etkinlikleriyle Kültür Parkta devam edecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.