Hava Durumu

Ahmet Davutoğlu: "Bir daha bu topraklarda fetret yaşanmasına izin vermeyeceğiz"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz akşamı saat 21.00 gibi herkesin günlük hayatını yaşadığını ifade ederek, "Ama bir his 22.30-23.00 sıralarında bu millet tehlike altında, bu devlet fetrete götürülmek isteniliyor diye bir his herkesin gönlünde uyanıp, cumhurbaşkanımızın çağrısı olmadan dışarıya çıkmışsa emin olunuz 600 yıl önce yaşanan fetret döneminin bugünlere yansımasıdır. Bir daha bu topraklarda fetret yaşanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ahmet Davutoğlu: "Bir daha bu topraklarda fetret yaşanmasına izin vermeyeceğiz"
 Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Bayezid Paşa Medresisi'nin açılışını yapıp, gençlerle bir araya geldi. Osmanlı Devletinin yaşadığı fetret dönemini anlatan Ahmet Davutoğlu, "İşte bugün 15 Temmuz'da benzer bir fetreti bu ülkeye yaşatmak isteyenler çıktı. Bir taraftan dini istismar edip, diğer taraftan da devleti parçalamak isteyen PKK, DAEŞ gibi niceleri. Aynı saldırılarla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken ecdadın tutunduğu dallara ve kök saldığı dallara topraklara tutunmalıyız. Parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincini arttırmalıyız. Küçük hesap yaparak büyük yola çıkmış Osmanlı Devletini küçük parçalara ayırmak isteyenlere karşı sözcü olacağız. Bizler eğer bu dönemde 12 yıl içerisinde Çelebi Sultan Mehmed Han ve Beyazid Paşa'nın gösterdiği fedakarlıklar olmamış olsaydı bugün bu topraklarda büyük bir cihan devletinin varisleri ve onurlu cumhuriyetin vatandaşları olarak yaşama imkanımız olmazdı. Eğer bugün burada bunu hatırlıyorsak 15 Temmuz gecesi şehit düşen, bugün Çukurcu'da bölücülere karşı şehit düşen aziz kahramanlarımızın payı var. Devletimizin bekasını ve milletimizin huzurunu teminat altına almak için siyaset ve devlet bilincini bütünleştirmemiz ve her ne suretle olursa olsun, hangi kılıkla gelirsen gelsin bu milleti kardeş kavgasına sevk etmek ve devleti parçalamak isteyenlere karşı omuz omuza durmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Bir daha bu topraklarda fetret yaşanmasına izin vermeyeceğiz"
"15 Temmuz'da cumhurbaşkanımızın talimatıyla hep beraber Türkiye'nin her köşende karanlık geceler aydınlığa çevrildi" diyen Davutoğlu, "15 Temmuz akşamı saat 21.00 gibi herkes günlük hayatını yaşıyordu. Ama bir 22.30-23.00 sıralarında bu millet tehlike altında, bu devlet fetrete götürülmek isteniliyor diye bir his herkesin gönlünde uyanıp, cumhurbaşkanımızın çağrısı olmadan dışarıya çıkmışsa emin olunuz 600 yıl önce yaşanan fetret döneminin bugünlere yansımasıdır. Bir daha bu topraklarda fetret yaşanmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.