Hava Durumu

Ankara için omuz omuza!

CHP Bursa İl Örgütü, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerinin katılımıyla Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen terör saldırısı protesto edilerek, patlamada yaşamını yitirenler anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ankara için omuz omuza!

Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen patlamaya tepkiler sürüyor. CHP Bursa İl Örgütü, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri Heykel Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını protesto etti. Patlamada yaşamını yitirenlerin de anıldığı protesto eyleminde CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Bursa İl Örgütü yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları ile DİSK, KESK, TMMOB, TTB ortak açıklamada bulundu. KESK Dönem Sözcüsü Cihat Uygur yaptığı açıklamada son beş ayda sadece Ankara’da meydana gelen patlamalarda 169 kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, sorumluların savaş ve şiddet politikalarıyla bütün ülkeyi açık hedef haline getirenlerin olduğunu ifade etti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Saldırıları önlemek yerine, yayın yasağı getirerek siyasi sorumluluklarını gizlemeye ve halkın doğru haber almasını engellemeye çalışılmasının dikkat çekici olduğunu belirten Uygur: “Halkımız acı, belirsizlik, korku ve kitlesel pasifikasyona esir edecek, insana değer vermeyen, Türkiye’yi daha büyük bir kan gölüne çevirecek çok tehlikeli bir gidiş söz konusudur. Bu gidişe bir son verilmeli; barışın, emeğin, insanın, demokrasinin sesi yükseltilmelidir. Demokrasi güçleri teröre, kan sevicilerine, emek, barış, demokrasi, laiklik düşmanlarına karşı mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. Yıllardır izlenen yanlış iç ve dış politika nedeniyle Türkiye’yi hızla Irak ve Suriye haline getirmeye çalışan AKP hükümetinin, bir ülkenin başkentinde beş ay içinde üç büyük saldırının gerçekleştirilmesini engelleyememenin verdiği siyasi sorumluluk gereği istifa etmesi gerektiği açıktır. Halkının can güvenliğini sağlamaktan aciz olan, attığı her adımda daha fazla acı ve gözyaşı yaratmaktan başka bir işe yaramayan hükümet derhal istifa etmelidir” dedi. 


Kolaybet
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.