Hava Durumu

Başbakan Yıldırım’dan İnegöl’e övgü dolu sözler

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kuruluna katılarak, 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başbakan Yıldırım’dan İnegöl’e övgü dolu sözler
 "İnegöl’deki mobilyacılar kan ağlıyor" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu rakamlarla eleştiren Yıldırım’a İnegöllü mobilyacılar da destek verdi.

Kılıçdaroğlu’nun İnegöl’deki mobilyacılar hakkındaki, "İnegöl’deki mobilyacılar kan ağlıyor" sözlerini değerlendiren Başbakan Yıldırım, “İktidara geldiğimizde İnegöl’de bir OSB vardı. Burada 50-100-150 metrekarelik dükkanlar vardı, 15 milyon dolarlık ihracat yapıyorlardı. Bugün İnegöl’e iki tane OSB daha yapıldı, 100-150 metrekarelik dükkanlar 10 bin, 15 bin metrekarelik dükkanlara döndü. Bugün sadece İnegöl’den 115 ülkeye 400 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Üretim ne olmuş? Bu senenin birinci çeyreğinde yüzde 4.8; ikinci çeyreğinde 14.2, üçüncü çeyrekte 41.7 oranında artmış. ’Kan ağlıyor’ denilen mobilyacıların görüntüsü, bilançosu bu” şeklinde konuştu.


Türkiye Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de yaptığı açıklama ile Başbakan Yıldırım’a destek verdi. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Ahmet Güleç, “Kılıçdaroğlu’nun bir hafta kadar önce ‘Mobilyanın başkentinde yaprak kıpırdamıyor’ demişti. Başbakanımız rakamlarla beraber cevap verdi. Mobilyanın başkenti İnegöl gerçekten Türkiye mobilya sektörünü hareketlendiren, başarıya destek veren büyük bir ilçe. İnegöl’de hareketlilik varsa Türkiye’de de var. Mobilya sektörüne baktığımız zaman, 2000 yılında 180 milyon dolar ihracat yaparken, 220 milyon ithalat yapılıyordu. Ticaret açığı veriyordu. Bu gün geldiğimiz nokta Türkiye mobilya sektörü 2016 yılında 2.5 milyar dolar ihracat yaparken, 800 milyon doları bulmayan ithalat yapıyor. Yani 1.5 milyondan fazla dış ticaret fazlası veriyor hale geldi. 2017 yılına baktığımız zaman, 2 milyon 700 milyon doları yakalayacak aşamaya geldik. Geçen seneye göre yüzde 10 artışla yıl sonunu kapatmış olacağız. Bu bir başarı. İstihdamı ile katma değeriyle yaptığı dış ticaretteki atağıyla başarılı bir sektör. 10 ülkeye baktığımızda Almanya, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Ülkeleri, Azerbaycan gibi ülkeler arasında olan bir ülke haline geldik. İhracatta 10 milyar dolar hedefimiz var. 15 yıllık süreçte 23. sıradan 12. sıraya yükselen bir sektör. Kılıçdaroğlu neden böyle bir şey dedi anlamıyorum. Asıl biz ne istiyoruz, hassasiyetler noktasında sorsaydı biz zaten gereken bilgileri verirdik. Kılıçdaroğlu’nun ‘Mobilyanın başkenti İnegöl’dür’ sözüne katılıyorum, ama diğer ifadelerine katılmıyorum” dedi.


İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve MODEF yönetim kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Başbakanımızın TBMM’de yapmış olduğu İnegöl ile ilgili konuşma bizleri memnun etmiştir. Vermiş olduğu rakamlar gerçek anlamda ortaya çıkmıştır. Firmaların birçoğu bu gün 15 bin metrekarelerde üretim yapmaktadır. Bu gelişimi, Türkiye mobilya sektörüne yapmış olduğu katkının Başbakanımız tarafından dillendirilmesi bizleri memnun etmiştir. Mobilya sektörü büyümeye devam edecek. Yeni fuar alanının da tamamlanmasından sonra bu rakamlar ikiye, üçe katlanarak büyümeye devam edecektir. Başbakanımız yaptığı açıklamayla bizlere moral vermiştir. Bazı sıkıntılara rağmen İnegöl mobilya sektörü büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.