Hava Durumu

Binlerce dönüm arazinin sulandığı dere zehir akıyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde binlerce dönüm arazin sulandığı Kocasu Deresi'nin rengi simsiyah akınca ilçe sakinleri isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Binlerce dönüm arazinin sulandığı dere zehir akıyor
 İlçeye bağlı Köprühisar, Çamönü Mahallesi'nde Kocasu Deresi'nin aktığı bölgede incelemelerde bulunan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş,”Gayet temiz akan Kocasu Deresi bir anda gördüğünüz gibi suyun rengi simsiyah, adete zehir akıyor. Buradan binlerce çiftçi su alarak ürünlerini suluyor ve yetişen ürünler tüketicinin sofralarına geliyor. Allah korusun bir şey olsa bunun hesabını kim verecek? Sudan gerekli tahlilleri alacağız. Kocasuyu kim kirletiyorsa bunun hesabını vermelidir” diye konuştu.
Çiftçilikle uğraşan Faruk Çelim de, “Tertemiz akan dere bir anda simsiyah akmaya başladı. Hafta sonu olduğu için mi siyah akıyor başka günler neden gelmiyor? Biz bu sudan ürün suluyoruz. Ağzımıza, yüzümüze bulaşıyor. Suyu yuttuğumuz oluyor. Bu sudan sulanan ürünlerden insanlar hasta olursa bunun hesabını kim verecek? Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise binlerce dönüm arazinin sulandığı Kocasu Deresini kirletenlerin belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.