Hava Durumu

Boyalıcalılar Baharı Şenlik İle Karşıladı

Baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi İznik’te de çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Boyalıcalılar da geleneksel olarak düzenlenen şenlikler ile hıdırellezi kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Boyalıcalılar Baharı Şenlik İle Karşıladı
 İznik’e bağlı Boyalıca Mahallesi Göl kenarında yapılan etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardında Baharın gelişi ve bu mevsimde toplanacak mahsüller için dualar edildi. Etkinliğe Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta,AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kamu Kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Boyalıcalı katıldı.

Etkinlik’te konuşan Boyalıca Muhtarı Hüseyin Mersin “Baharın gelişini, birlik ve beraberliğin göstergesini, renklerin yeşile dönüşümünü simgeleyen bu güzel hıdırellez gününde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.


İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da burada yaptığı konuşmasında “Bende sizlere bu güzel etkinliğe geldiğiniz için teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Taze bir muhtarınız, taze bir belediye başkanınız var. Seçim sürecinde sizlere geldik. Bundan önce Boyalıca’ya hizmet etmiş büyüklerimiz var Allah onlardan razı olsun. Büyükşehir sınırlarına girdiğimizde bir geçiş dönemi yaşandı. Bunu siyasi olarak kabul etmemiz lazım ki Boyalıca bu süreçte biraz unutuldu. Sizlerle konuştuk, bizler bunun farkındaydık. Allah razı olsun, sizler bizleri desteklediniz. Bizler Boyalıca’ya sizlerin hak ettiği, sizlere söz verdiğimiz hizmetleri buraya getireceğiz.5 yıl sonra da Allah kime nasip ederse, alnımızın akıyla karşınıza çıkacağız. Biz sizleri seviyoruz.Sizlerin hak ettiği hizmeti buraya getireceğiz.Bundan sonra ki her gününüz bahar olması dileğiyle, hepinize saygılarımı sunuyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Etkinlikte çeşitli yörelerin halk oyunları gösterileri sergilenirken, Filistin’den gelen gençler Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı açarak protokole hediye takdim ettiler.Etkinlik günün anısına pişirilen pilavların dağıtımıyla sona ererken Boyalıcalılar gün boyunca eğlendiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.