Hava Durumu

“BURSA ÜNLÜLER VAKFI” 5 OCAK’TA KURULUYOR!

Spordan, siyasete, iş dünyasından, sanata kadar Bursa’ya damgasını vurmuş veya Bursalılığa hizmet vermek isteyen herkesi çatısı altında toplamayı hedefleyen “Bursa Ünlüler Vakfı” hayata geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“BURSA ÜNLÜLER VAKFI” 5 OCAK’TA KURULUYOR!

Spordan, siyasete, iş dünyasından, sanata kadar Bursa’ya damgasını vurmuş veya Bursalılığa hizmet vermek isteyen herkesi çatısı altında toplamayı hedefleyen “Bursa Ünlüler Vakfı” hayata geçiyor. Bursa’da doğmuş, büyümüş, yetişmiş, ulusal anlamda ün yapmış dizi, film ve tiyatro oyuncuları, ressamlar, şarkı sözü yazarları, besteciler ve performans sanatçıları “Bursa Kültür Sanat ve Dayanışma Vakfı” çatısı altında toplayarak hedeflediği projeleri hayata geçirecek.

İLK TOPLANTI 5 OCAK’TA MERİNOS AKM’DE.

Bursalı ünlü isimlerin yer aldığı vakıf, ilk etkinliğini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek. Etkinlikte, Bursa’da yoğun şekilde hissedilen Rumeli, Kafkas, Dağ Yöresi, Karadeniz ve diğer alt kültürlere ait halk oyunu ekipleri ile mahalli sanatçıları sahne alacak.

Yerel TV kanalları tarafından da canlı olarak yayınlanacak geceye Bursalı dizi, film ve tiyatro oyuncuları, ressamlar, şarkı sözü yazarları, besteciler ve performans sanatçıları etkinlikte hazır bulunacak. Vakıf bünyesinde gelecek dönemde çeşitli sanat kursları, söyleşi ile benzeri sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

VAKIF’A YILDIZ YAĞACAK!

Vakfın kurucuları arasında yer alan eski Bursaspor Başkanlarından Recep Günay’ın yanı sıra Dr. Ahmet Özkul, eski milletvekili Necati Özensoy, Av. Turgut Özkan, Alper Ödemiş, emekli emniyet müdürü Ramazan Özbörme, Şevket Karagöz, bu yıl Antalya Altın Portakal’da ödül alan TRT’nin ünlü dizi Payitaht Abdülhamit oyuncusu Hakan Yufkacıoğlu. Bursa’nın yetiştirmiş olduğu ünlü söz yazarı Şakir Askan’ın da yer aldığı kurucular arasında Bursa’ya damgasını vurmuş yeni isimlerde Bursa Ünlüler Vakfında yer alacak.  

 

 

 

Haber : ADNAN ALP    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.