Hava Durumu

BUSMEK, Kosovalıları İş sahibi yapıyor

Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında imzalanan protokolle, BUSMEK artık Kosova’da eğitim verecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BUSMEK, Kosovalıları İş sahibi yapıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova halkının kendi ayakları üzerinde durabilmesi, gelişme ve kalkınmanın sağlanabilmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi de ülkede yaşanan ara eleman sıkıntısının çözümü noktasında BUSMEK’in önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Bursa’da 2006’dan bu yana Bursalılara çağın gerektirdiği şekilde, ücretsiz sanat ve meslek eğitim kursları veren ve bugüne kadar yaklaşık 130 bin kursiyere eğitim veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (BUSMEK) marka değeri sınırları aştı. Halen Bursa’nın 12 ilçesinde 15 ayrı mekanda, 156 branşta eğitimler veren ve yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı BUSMEK, artık yurtdışına Supertotobet açılıyor.

BUSMEK SERTİFİKASI GEREKLİ

Kosova Üsküp Derneği’nin girişimleriyle daha önce Kosova’dan gelip, BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin, ülkelerine dönmesinin ardından iş yeri açması ve bir kısmının da iş bulmasının ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. BUSMEK’ten alınan sertifikayı iş bulmada yeterli gören Bakanlık, BUSMEK’in Kosova’da da faaliyete geçmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olumlu yanıtı ile BUSMEK’in Kosova’da nitelikli işgücü yetiştirmesinin önü açılmış oldu. BUSMEK’in Kosova’da önce kursiyer ardından da eğitici yetiştirmesini öngören protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi arasında imzalandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.