Hava Durumu

Büyükçekmece`de BUDO sevinci

BUDO’nun Mudanya – Büyükçekmece seferinin ilk yolcuları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa heyeti, Büyükçekmece’de coşkuyla karşılandı. BUDO’nun Büyükçekmece Mudanya arasındaki ilk seferi öncesinde düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, denizi en güzel şekilde kullanarak, kesintisiz ulaşım sağlamak için çalıştıklarını hatırlattı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, deniz ulaşımının önemine vurgu yaparak, “Bu deniz otobüslerine eğer halkımızı sahip çıkarsa bu çalışma devam eder, halkımız sahip çıkmazsa da D-100 Karayolu´ndaki işkencemiz devam eder, takdir halkımıza aittir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükçekmece`de BUDO sevinci
 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği Mudanya ile Büyükçekmece arasında deniz otobüsü seferleri sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’ndeki törenle başlamıştı.

Törenin ardından Büyükçekmece seferinin ilk yolcuları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa ekibi “Uludağ” isimli deniz otobüsü ise 1saat 20 dakikalık yolculuğun ardından Büyükçekmece Mimarsinan İskelesine ulaştı. Başkan Altepe ve Bursa ekibi burada Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, Büyükçekmece Kaymakamı Hulusi Arat, Ambarlı Liman Başkanı Mubin Salter Salt tarafından çiçeklerle karşılandı.

Hedef denizi en güzel şekilde kullanmak
Mimarsinan İskelesinde düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının güzel bir Cuma gününde iki kent için güzel bir açılış yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Altepe, “Bugün İstanbul’umuzun batısı Büyükçekmece Belediyesi´yle, Marmara’nın güneyi Bursa’yı buluşturacak olan deniz otobüsü seferlerini başlatıyoruz. Uzun yılladır beklenilen bir hizmetti. Uzun kilometreler çekerek gittiğimiz yolu kolaylıkla gitmemizi sağlayacak güzel bir hizmet yapıyoruz. Kullanamadığımız denizi en güzel bir şekilde kullanabilmek ve kesintisiz bir ulaşımı gerçekleştirebilmek istiyoruz. Biz burada İstanbul ile Bursa bölgesini birbirine kavuşturmak için çalıştık. Bu bir başlangıç, sizler buraya destek verin ki diğer ulaşım araçları da buraya getirilsin. Desteklerinizin önemli olduğu için bizler bu çalışmaları başlatıyoruz” dedi.

“Sahip çıkılmazsa işkence devam eder”
BUDO seferlerinin başlangıç töreninde konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün Büyükçekmece’nin bayramıdır. Bugüne kadar denizi kullanamadığımızdan dolayı rahatsızlık duymak hepimizin hakkı, kullanamadık. Deniz otobanını şimdiye kadar kullanamama sebeplerine baktığımız zaman önce biz yöneticiler, daha sonra siz vatandaşlardır. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çalışmaları sonucunda deniz otobüsleri işlemleri başladı ve bugünde sonuçlandı. Değerli vatandaşlarımız sizden isteğim deniz otobüslerine sahip çıkın. Buradan havaalanı 19 kilometre gidiş süremiz ise iki saat, buradan Büyükçekmece’den Bursa bir saat 20 dakika oldu. Bu deniz otobüslerine eğer halkımızı sahip çıkarsa bu çalışma devam eder, halkımız sahip çıkmazsa da D-100 Karayolu´ndaki işkencemiz devam eder, takdir halkımıza aittir” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet de, “Hizmetin olduğu yerde her zaman varız. Bu hizmet güzel hizmet. Anadolu yakası Osmangazi köprüsü ile Bursa’ya çok yaklaştı. Bu hatla da Avrupa yakası Bursa’ya yaklaşmış olacak. Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Başkan Altepe’ye günün anısına ilçenin sembolü olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nün maketini hediye ederken, Başkan Altepe de Akgün’e Bursa bıçağı verdi.

Büyükçekmece Müftüsü Ahmet Yaylalı’nın yaptığı duanın ardından kesilen kurdele ile BUDO’nun Uludağ isimli deniz otobüsü Büyükçekmece Mudanya seferini tamamlamak üzere Mudanya’ya hareket etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.