Hava Durumu

Büyükorhanlı çiftçilere Büyükşehir desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve üretimde kalitenin artması hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında Büyükorhan’da çiftçilere kepenek, koyun kırpma makinesi ve yonca tohumu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükorhanlı çiftçilere Büyükşehir desteği

Her alanda olduğu gibi tarımsal hizmetlerini de tüm ilçelere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükorhan’da hayvancılığın daha da gelişmesini sağlamak amacıyla vatandaşlara kepenek, koyun kırpma makinesi ve yonca tohumu dağıtıldı. 

Bursa’ya eserleriyle değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Büyükorhan şantiyesinde gerçekleşen dağıtım töreninde Büyükşehir Belediyesi’nin dağ ilçelerinde de üretimin kalitesini artırma gayretinde olduklarını söyledi. Başkan Altepe, Büyükorhan’da yaptığı konuşmada, “Bursa’nın merkezinde olduğu gibi her zaman dağ ilçelerinin de yanındayız. Dağ ilçelerinden göçün önlenmesi, kentlerde yaşayanların yeniden köylerine dönerek kendi topraklarını ekip biçmeleri ve istihdamın bu bölgelerde yeniden artması için çalışıyoruz” diye konuştu.

450 AİLEYE DESTEK
Başkan Altepe, Büyükorhan’ın hayvancılıkta pilot bölge olduğunu kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize verdiğimiz desteği her geçen gün biraz daha genişletiyoruz. Üreticinin desteklenmesi ve kaliteli üretimin sağlanmasını hedefliyoruz. Kırsal kalkınmaya destek projelerimiz kapsamında 250 çitçimize kepenek, 15 koyun kırkma makinesi ile 2 ton yonca tohumu dağıtımı yapıyoruz. Bugün de 450 ailenin mutluluğunu paylaştık” dedi.
Büyükorhan’ın tarımdan turizme kadar her konuda kalkınması için ilçe belediyesiyle koordineli çalıştıklarını da kaydeden Başkan Altepe, bölgenin yaşadığı değişimi anlattı. İlçeye her zaman destek olacaklarını belirten Başkan Altepe, ilçede düzenlenen ‘Sürü Yönetimi Eğitimi’ne katılan çiftçilere sertifikalarını da verdi. Büyükorhanlılar, Başkan Altepe’ye ilçeye destekleri nedeniyle teşekkür etti. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.