Hava Durumu

Çanakkale Destanı bir kez daha yaşandı

İnegöl Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Ey Şehid Oğlu Şehid” Çanakkale tiyatro oyunu Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken ilçe protokolünden de yoğun katılım oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çanakkale Destanı bir kez daha yaşandı

Tiyatro oyununa İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, meclis üyeleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Programda gazi bir dedenin Çanakkale mahşerini anlattığı ve adeta o günleri yaşattığı, belediye tiyatro oyuncularının da o günlerden kesitler sunduğu tiyatro oyunu izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlenildi.

ÇANAKKALE,YİĞİTLİK DESTANIDIR
Programın sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Esaretin zincirinin kırıldığı, çelik ve barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü,  yokluğun-varlığı, maneviyatın-maddiyatı, özgürlüğün sömürgeyi yendiği ve gidip de dönemeyenlerin yeri olan Son Kale Çanakkale’yi bizlere anlatan “Ey Şehid Oğlu Şehid” tiyatro oyunu ile bu akşam sizlerin karşınızdaydık. Çanakkale;  Dünya’nın dört bir yanından vahşet için yan yana saf tutan emperyalizme ve vahşi sömürü çıkarları için bir araya gelen, bir milleti yok etmekle beraber, mazlum milletlerin umudunu boğmayı hedefleyen, Akif’in ”Tek dişi kalmış Canavar” dediği sözde medeniyete karşı, Allah’a tam bir teslimiyet içerisinde, imanı ve inancıyla, küçücük bedenleri ve kocaman yürekleriyle daha on üçünde, on beşinde gözünü vatan, millet, bayrak ve Allah yolunda kırpmadan verebilen yiğitlerin destanıdır” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.